Marșul pentru siguranța femeilor a strâns în Piața Universității din Capitală sute de militanți pentru siguranța femeilor, dar și supraviețuitori ai violenței domestice.
"Suntem la a 8-a ediție a marșului <<Împreună pentru siguranță femeilor>>. Ne strângem ca să ne arătăm solidaritatea față de supravietuitoarele violenței de gen în România.
În România, din păcate, tema violenței împotriva femeilor și fetelor este încă foarte puțin discutată. Putem observa cât de mult a durat să avem ordin de protecție provizoriu, să avem brățări electronice care de abia în această lună au fost implementate", a declarat Andreea Rusu, director executiv Filia.
"Am fost victimă, sunt supraviețuitoare și în același timp și învingătoare. Experiența mea a fost foarte grea. Ajunsese prea departe: am fost amenințată cu cuțitul, luată în pădure", povestește o victimă.
În primele 6 luni ale anului au fost raportate peste 40 de mii de cazuri de violență în familie. În aceeași perioadă, judecatorii au emis peste 5.000 de ordine de protecție. Specialiștii spun că între 70 și 80% dintre cazurile de violență domestică nu ajung în fața autorităților.