Articolele din categoria SĂNĂTATE:

Bilanț coronavirus 14 decembrie
Bilanț coronavirus 14 decembrie. Cifrele, din nou în creștere. Câte decese s-au anunțat oficial - date îngrijorătoare
Până astăzi, 14 decembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.794.589 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 10.655 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.719.084 de pacienți au fost declarați vindecați.  În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 946 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 13 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.
Epidemiologul Octavian Jurma / Sursa foto: Facebook
Octavian Jurma: "Școlile ar putea începe online după Sărbători, măcar o săptămână". Cât de virulent se așteaptă să fie valul 5 și ce spune despre Omicron
Ocatvian Jurma a tras un nou semnal de alarmă privind varianta Omicron și iminența unui val 5 după Sărbătorile de iarnă. Epidemiologul a declarat, în această dimineață, la Realitatea PLUS, că "momentan nu avem motive să credem că varianta Omicron a COVID-19 ar fi mai blândă. "Dacă e pe jumătate mai puțin agresivă, dar se răspândește mai repede, atunci vom avea mai multe decese. Este acest joc între agresivitate și răspândire", a spus Jurma. În plus, expertul a vorbit și despre posibilitatea închiderii școlilor timp de două săptămâni, după Sărbători, pentru a evita, astfel, transmiterea și, mai ales, răspândirea COVID-19, opinie susținută, de altfel, și de alți experți în sănătate publică. 
Alexandru Rafila - Ministrul Sănătății
Alexandru Rafila, propuneri pentru certificatul verde: „Medicii de familie sau farmaciile care fac teste rapide le pot introduce în platformă”
Liderii coaliţiei au discutat din nou forma proiectului de lege privind certificatul verde, însă există încă divergențe pe această temă între liberali şi social-democraţi. Ministrul Sănătății - Alexandru Rafila spune că s-au făcut demersuri ca medicii de familie sau cei din farmacii care fac teste covid să le poată introduce direct în platformă pentru a putea fi identificate.
Infectare cu COVID-19
Cum știm dacă o persoană care a trecut prin infecția cu COVID-19 este protejată sau nu de reinfectare: Răspunsul lui Rafila
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, afirmă că în prezent nu există un standard care să arate de la ce limită a anticorpilor o persoană care a trecut prin infecţia COVID-19 este protejată de reinfectare. Cu toate astea, ministrul este optimist și spune că la nivelul Uniunii Europene se lucrează la determinarea unei astfel de referinţe şi a unei metode standardizate care ar putea fi disponibile "în viitorul nu foarte îndepărtat".
Sursa foto: Facebook / Alexandru Rafila
Alexandru Rafila le dă replica antivacciniștilor: Nu există niciun fel de contraindicaţie absolută pentru bolnavii cronici
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, face noi clarificăril legate de vaccinarea anti-Covid în cazul persoanelor care suferă de boli cronice. Mai exact, ministrul spune că bolile cronice reprezint un factor de risc pentru o boală gravă, el arătând că nu există "contraindicaţie absolută" în ceea ce priveşte vaccinarea persoanelor cu afecţiuni cronice.
Valeriu Gheorghiță, președintele CNCAV Foto: gov.ro
Valeriu Gheorghiță, mesaj FERM pentru români: "Nu vaccinurile omoară oameni, ci boala COVID-19 a ucis 56.000 de români". Ce eficiență au serurile în fața Omicron
​Vaccinurile își păstrează eficiența în fața variantei Omicron, care are toate șansele să devină dominantă în următoarele luni, inclusiv în România, iar riscul de transmitere este mult mai mare decât în cazul variantei Delta, care circula în acest moment, a afirmat, astăzi, șeful CNCAV, medicul Valeriu Gheorghiță, precizând că în perioada următoare vom avea la dispoziție mai multe date științifice în acest sens. În context, el a trensmis un mesaj foarte clar, spunând că "nu vaccinurile omoară oameni, ci boala COVID-19 a ucis 56.000 de români", marea lor majoritate, respectiv  90% dintre ei fiind nevaccinați.
Vaccin AstraZeneca / Foto: Profimedia
O nouă tranșă de vaccin AstraZeneca a sosit în România: În mai puțin de o lună, țara noastră ar urma să renunțe la acest vaccin
31.200 doze de vaccin Vaxzevria au ajuns astăzi, 13 decembrie a.c., la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Transportul a fost asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin au fost aduse în București pe cale terestră. Noua tranșă de vaccin vine în contextul în care țara noastră a anunțat, prin vocea coordonatorului campaniei de vaccinare anti-Covid, medicul Valeriu Gheorghiță, că România va renunța, cel mai probabil, la vaccinul AstraZeneca începând din ianuarie 2022, din cauza numărului mic de doritori.