Medicii avertizează despre riscurile noului trend de pe TikTok: poate crește riscul de cancer Cadrele medicale sunt extrem de preocupate de un nou trend viral pe TikTok, care promovează expunerea pielii la soare fără utilizarea protecției solare, în speranța că „soarele va arde acneea”. Această tendință, denumită „bronzare cu indice UV”, este considerată de specialiști extrem de periculoasă și dăunătoare pentru sănătate.
Remedii naturale în caz de reumatism. Cele mai eficiente plante medicinale Remedii naturale în caz de reumatism. Cele mai eficiente plante medicinale recomandate în cazul reumatismului.
Un nou caz de variolă a maimuței depistat în afara Africii. După Suedia, a fost găsit și la un pacient din Pakistan După Suedia, a venit rândul Pakistanului să contabilizeze un caz de pacient infectat cu variola maimuței.
Avertismentul medicilor. Cum se mai poate transmite virusul variolei maimuței, în afară de contacul direct cu bolnavul Variola maimuţei se poate transmite şi prin contact cu lenjerie şi obiecte contaminate cu virusul de persoane infectate.
Cum trebuie să ne hidratăm corect pe canicula. Ce trebuie să bem, de fapt. Vei fi surprins Cum ne hidratăm pe caniculă și de ce este recomandat să consumăm ceai cald în zilele toride de vară. Iată care este explicația specialiștilor.
Cele mai bune remedii antistres. Te relaxează imediat și îți induc o stare de calm si un somn odihnitor Cele mai bune remedii antistres. Te relaxează imediat și îți induc o stare de calm si un somn odihnitor. Sunt naturale și la îndemâna oricui.
Cazul Pantelimon. Pacineții se EXTERNEAZĂ pe semnătură, după scandalul în care este implicat spitalul. Unitatea medicală, EVITATĂ de bolnavi Scandalul morților suspecte de la spitalul groazei a schimbat traseul ambulanțelor. Sute de pacienți refuză să mai fie aduși la Spitalul Pantelimon, iar pacienții deja internați se externează pe semnătură.
De ce sunt florile de gălbenele atât de populare în rândul plantelor medicinale. Ce beneficii au, de fapt De ce sunt florile de gălbenele atât de populare în rândul plantelor medicinale. Ce beneficii au, de fapt.
Uleiul care te scapă de tuse. Este benefic și în tratamentul cancerului. De ce NU trebuie să-ți lipsească din casă Uleiul care te scapă de tuse, are proprietăți anticancerigene și numeroase alte benefcii.
Decizie controversată în dosarul nou-născuților care au murit după ce s-au infectat cu nosocomiale în spitalul din Iași. Procurorii au clasat cazul Procurorii au clasat cazul în care Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie „Cuza Vodă” Iași era inculpat pentru ucidere din culpă. Magistrații spun că „nu a existat nu este suficientă simpla legătură de cauzalitate dintre faptă și deces”
De ce apare transpirația abundentă. Ce boli se ascund în spatele acestui simptom? Transpirația excesivă nu este cauzată doar de căldura de afară. Acesta poate fi unul dintre simptomele ce prevestesc prezenta unei afecțiuni în organism. Iată care sunt bolile care au ca simptom transpirația excesivă.
Alertă maximă! Europa a confirmat primul caz de variola maimuței din afara Africii Alertă maximă. Europa a confirmat primul caz de variola maimuței din afara Africii. Este vorba despre un bărbat din Suedia, care a călătorit recent în Africa, într-o zonă unde se înregistrează un focar major al bolii.
Caz revoltător: Pacient abandonat pe holuri de medicii de la spitalul din Buzău Încă un caz revoltător în sistemul de sănătate din România. Au avut loc scene șocante la Spitalul Județean de Urgență Buzău, acolo unde un bărbat în stare gravă a fost lăsat ore întregi să zacă lângă pat, după ce și-a smuls tubul prin care se hrănea.
Alimente care ard grăsimea de pe abdomen. Top 5 cele mai eficiente Unele alimnete ajută la reducerea grăsimii de pe abdomen. Pe lângă acestea mai trebuie ținut cont de câteva sfaturi.
Sistemul de ambulanță, SUPRASOLICITAT în urma temperaturilor extreme! Sute de apeluri la numărul de urgență 112 Canicula continuă să facă tot mai multe victime, iar autoritățile primesc sute de apeluri la numărul de urgență pentru a acorda ajutor. Cei mai afectați de valul de căldură sunt vârstnicii, dar și cei cu probleme cardiace. La nivel național, a fost suplimentat personalul medical, dar si cel al pompierilor dotați cu autospeciale de stingere a incediilor. Cu toate acestea, salvatorii sunt suprasolicitați.
Cum să păstrezi verdețurile proaspete mai mult timp. Sfaturi utile pentru toate gospodinele Cum să păstrezi verdețurile proaspete mai mult timp. Sfaturi utile pentru toate gospodinele. Ce trebuie să faci pentru a avea verdețuri proaspete mai mult timp.
Cum să diminuezi ridurile. Secrete dezvăluite de specialiști. Ce trebuie să facă orice femeie pentru a încetini îmbătrânirea tenului Secretele anti-îmbătrânire și sfaturi anti-aging. Cum poți diminua ridurile și care sunt alimentele pe care trebuie să le introduci în alimentația ta, pentru a avea un ten hidratat și lipsit de riduri. Ce spune specialistul.
Câte cești de cafea bei pe zi? Consumul moderat poate reduce riscul de infarct Un studiu recent subliniază un beneficiu neașteptat al consumului de cafea: reducerea riscului de infarct. Cercetarea, parte dintr-un amplu studiu realizat de UK Biobank, a evidențiat că consumul moderat de cafea este asociat cu o scădere semnificativă a riscului de mortalitate totală și cardiovasculară.
Ce boli ascund durerile de cap. Mare atenție la confuzii și problemele cu vederea Simptomele precum durerea de cap, confuzia și problemele de vedere pot fi semne ale unor afecțiuni variate, de la probleme minore la condiții grave care necesită intervenție medicală imediată. Identificarea cauzei acestor simptome este crucială pentru un diagnostic corect și pentru aplicarea unui tratament eficient. Printre afecțiunile care pot manifesta astfel de simptome se numără meningiomul, o tumoră cerebrală ce necesită o evaluare atentă.
De ce apar bătăile neregulate ale inimii. Ce trebuie să faci în caz de aritmie Ce este aritmia, de ce apare și cum pot fi combătute bătăile neregulate ale inimii.
Fructele biblice cu care s-a hrănit Sfânta Maria. Asigură toți nutrienții pentru o zi întreagă, fără a mai consuma altceva Fructele menționate în biblie și despre care se spune că au fost singurul aliment cu care s-a hrănit Fecioara Maria când l-a născut pe Mântuitor. Iată despre ce este vorba și ce beneficii au.
Rafila nu exclude posibilitatea ca Ciolacu să-i ceară DEMISIA, în urma scandalului de la Spitalul ”Sfântul Pantelimon” Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat că premierul Marcel Ciolacu nu i-a solicitat demisia în urma scandalului de la Spitalul ”Sfântul Pantelimon”, dar nu exclude ca acest lucru să se întâmple. Pe de altă parte, Rafila a precizat că nu consideră că are motive să-și dea demisia.
Alertă de la OMS. Epidemia de variola maimuței a fost declarată ''urgenţă de sănătate publică de interes internaţional'' Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat miercuri epidemia de mpox, boală cunoscută anterior drept variola maimuţei, o urgenţă de sănătate publică de interes internaţional, cel mai ridicat nivel de alertă, pentru a doua oară în doi ani, în urma unui focar de infecţie virală în Republica Democrată Congo care s-a răspândit în ţările vecine.
Cele mai eficiente ceaiuri pentru creier. Beneficii nebănuite pentru organismul uman Într-o eră marcată de stres și agitație constantă, menținerea sănătății creierului devine din ce în ce mai importantă. În afară de o alimentație echilibrată și un stil de viață sănătos, consumul de ceaiuri poate aduce beneficii semnificative pentru funcțiile cognitive și starea generală de bine. Iată câteva ceaiuri care se remarcă prin efectele lor pozitive asupra sănătății creierului.
Ce să faci dacă ai părul și tenul gras. Remedii care te scapa de excesul de sebum Ce să faci dacă ai părul și tenul gras. Remedii care te scapa de excesul de sebum. Iată ce trebuie să faci.
Puțină lume știe asta: pielea oamenilor este acoperită cu miliarde de microbi, bacterii și ciuperci Pielea noastră găzduiește miliarde de microbi, inclusiv bacterii, ciuperci și viruși, care formează microbiomul cutanat. În ciuda aparenței neplăcute, aceste microorganisme sunt esențiale pentru menținerea sănătății și bunăstării noastre. Studiile recente subliniază importanța acestor microbii și rolul lor vital în protejarea organismului.
Peste 2.500 de victime anual în România din cauza caniculei. Vremea extremă face ravagii Temperaturile extreme fac din ce în ce mai multe victime la nivel global. Anul trecut, aproape 50 de mii de oameni au murit în Europa din cauza căldurii. Un nou studiu șocant arată că, spre deosebire de celelalte părți ale lumii, Europa se încălzește mult mai repede. România ocupă locul șase în clasamentul deceselor cauzate de caniculă, cu peste 2.500 de victime anual.
Scandalul Pantelimon. Val de demisii. A plecat și șeful Corpului de Control din Ministerul Sănătății Șeful Corpului de Control al Ministerului Sănătății, medicul Sorin Luca, a demisionat, după nenumăratele scandaluri de la Spitalul Pantelimon. Demisia survine după ce Corpul de Control a fost trimis, în luna aprilie, să verifice acuzațiile unui asistent medical care susținea că în perioada 4-7 aprilie, în cadrul secţiei ATI ar fi decedat 20 de pacienţi, iar concluziile au fost că totul este în regulă.
Bacteriile din spitale, combătute cu un nou antibiotic. Ce spun medicii Un antibiotic extrem de puternic ar putea rezolva problema infecțiilor cu bacterii nosocomiale din spitale. Descoperirea a fost făcută de cercetătorii olandezi de la institutul de biologie Leiden.
Anca Alexandrescu, dezvăluiri-bombă: „La Pantelimon au mai fost încă două cazuri de morți suspecte în ultimele 3 săptămâni” Realizatoarea emisiunii Culisele Statului Paralel a declarat că medicul șef de la ATI, Pompilian Florina, i-ar fi scris că au mai fost cazuri de astfel de decese, unul chiar acum trei zile, când medicul de gardă și asistenta au anunțat conducerea spitalului, dar și parchetul.