Câte 25 de oameni sunt înmormântați, în fiecare zi, în cimitirul din Bronx. O tragică realitate a acestor vremuri - familiile nu pot participa la funeraliile celor dragi decât online. Măsurile de protecţie nu mai ţin pasul cu răspândirea fulgerătoare a virusului. Metropola New York a trecut peste cea mai neagră zi de la începutul pandemiei.
Primarul NY, Bill de Blasio, spune că „ultimul lucru pe care să îl permitem este să lăsăm garda jos și să lăsăm această boală să recidiveze și, mai mult, apoi să vedem că numărul celor infectați va crește și mai mult”.
La Chicago, pentru că sunt foarte multe decese, autorităţile transformă un imens depozit frigorific din oraş în morgă temporară.
Directorul Direcție de Sănătate Publică Illinois a anunțat un nou bilanț: „Din păcate, trebuie să raportez încă 66 de decese, iar totalul este de 528 de morți, aici, în Illinois. Sunt 1344 de cazuri noi de infectări, ceea ce înseamnă un total de 16022 de cazuri”.
Unii guvernatori ai statelor federale susţin că responsabilii de la Washington au scăpat situaţia de sub control. Însă nimic nu pare să tulbure optimismul liderului de la Casa Albă..
Președintele Donald Trump a declarat că „sistemul de sănătate american continuă să performeze chiar peste așteptări, ceea ce ne reamintește că Statele Unite este binecuvântată cu cel mai avansat sistem de îngrijiri medicale, cu cei mai talentați angajați de pe planetă. Alte țări se uită la ceea ce facem noi”.
Directorul Institutului naţional pentru boli alergice şi infecţioase din SUA, Anthony Fauci, spune că tratatamentul care este aplicat în prezent este eficient: „Datele ne confirmă că medicația este benefică. Așa cum spunea și doctorul Brooke , țineți pasul cu evenimentele, că acest lucru ne va ajuta să trecem prin asta”.
Nu doar spitalele sunt copleșite de numărul mare de cazuri de coronavirus, ci și băncile de alimente. În unele state s-au format cozi care se întind chiar și pe 20 de kilometri.