Senzațiile matinale de amețeală nu sunt un motiv de îngrijorare dacă apar doar ocazional și dispar repede. În schimb, dacă devin frecvente, severe sau sunt însoțite de alte simptome, pot semnala o problemă medicală. Află din ce cauze poți avea amețeli dimineața și ce poți face pentru a le preveni.
De ce ai amețeli dimineața
Pot exista multe motive pentru care ai amețeli dimineața. De cele mai multe ori, nu semnalează o problemă gravă, mai ales dacă sunt ușoare și dispar rapid. Însă, dacă senzațiile de amețeală sunt severe sau te confrunți frecvent cu ele, ar fi bine să mergi la medic pentru investigarea cauzelor specifice.
Deshidratarea
Repausul de la lichide pe timpul nopții reduce cantitatea de lichide din corp, inclusiv volumul de sânge. Acest lucru reduce fluxul sanguin către creier, ceea ce poate cauza amețeli dimineața, conform Verywell Health. De asemenea, deshidratarea poate duce la dezechilibre ale electroliților din sânge, care pot provoca, la rândul lor, senzații de amețeală.
Tensiunea arterială scăzută poate cauza amețeli dimineața
În general, o tensiune arterială mai mică este benefică, deoarece reduce riscul de boli cardiovasculare. Cu toate acestea, ea poate fi o problemă dacă se asociază cu deshidratarea matinală.
Persoanele care au o tensiune mai scăzută în mod normal, mai exact în jur de 90/60 mm Hg în repaus sau mai puțin, sunt mai predispuse la senzații de amețeală matinale dacă devin deshidratate.
Continuarea AICI