Tel Drum este o veritabilă poveste fără sfârșit. Între 2012-2017, firma a câștigat 96 de milioane de euro doar din contractele cu CJ Teleorman, așa cum a scris Realitatea.net, aici.
Contract de 20 de milioane de euro, câștigat după investigația DNA
Dar firma nu s-a oprit nici după ce a fost acuzată de procurori de fraudare a fondurilor europene: Tel Drum a câștigat în octombrie 2017 un alt contract cu CJ Teleorman, pentru întretinerea curentă pe timp de iarnă, a drumurilor județene din Teleorman, pentru 2017-2021, patru ani, adică. Suma este de 95 738 999, 21 cu TVA. De atunci au trecut cinci luni. Iar pentru că firma și-a cerut insolvența la tribunal, Realitatea.net a solicitat CJ Teleorman, pe 20 februarie, să precizeze dacă Tel Drum își poate duce la bun sfârșit obligațiile din contract.
Tel Drum a notificat CJ Teleorman: Este capabilă de prestarea serviciilor
După zece zile, CJ a anunțat că nu poate răspunde solicitării Realitatea.net, întrucât au fost cerute date concrete de la Tel Drum. Apoi, după alte 20 de zile a venit și răspunsul. Concret, Tel Drum a anunțat că are resursele necesare, profesionale și financiare pentru a duce la capăt obligațiile din contract, întrucât își va conduce independent activitatea, sub îndrumarea unui administrator judiciar.
”Consiliul Județean Teleorman a fost informat de către SC. Tel Drum SA, că în urma încheierii ședinței Camerei de Consiliu din 29.01.2018, s-a dispus deschiderea procedurii generale de insolvență, iar prin încheierea de ședință nu s-a dispus ridicarea dreptului de administrare a societății, aceasta își va conduce independent activitatea, sub îndrumarea unui administrator judiciar. De asemenea, ne-a informat că are capacitatea tehnică, profesională, precum și resursele financiare necesare prestării serviciilor de întreținere pe timp de iarnă, în perioada 2017-2021”, se arată în răspunsul transmis Realitatea.net.
Avocatul Tel Drum, în ianuarie: Firma nu își poate onora obligațiile din contracte
În schimb, avocatul Tel Drum preciza, în ianuarie, pentru Profit.ro că măsurile asiguratorii au pus Tel Drum în imposibilitatea de a-și onora obligațiile din contracte, și a mai punctat că este cerută insolvenţă firmei, falimentul fiind materia care face obiectul cererii.
"Luarea măsurilor asiguratorii a pus societatea în imposibilitate de a-şi onora obligaţiile contractuale şi plăţile", a arătat avocatul firmei pentru Profit.ro, precizând astfel că este cerută insolvenţa firmei, nu falimentul, care reprezintă materia ce face obiectul cererii.
Ce prevede sechestrul DNA: bunuri mobille și imobile, dar și sume ce ar urma să fie încasate
În schimb, schestrul pe care DNA l-a pus Tel Drum ar presupune și poprirea pe sumele pe care firma le va încasa de acum încolo. Automat, și pe banii din acest contract.
"În cauză s-a dispus instituirea măsurilor asigurătorii asupra tuturor bunurilor mobile şi imobile ale suspectei SC TEL DRUM SA, precum şi poprire asupra sumelor de bani existente sau care urmează a fi virate de terţi, cu orice titlu, în conturile bancare deţinute aceasta, până la concurenţa sumei de 32.118.589,51 lei (reprezentând suma foloaselor necuvenite şi suma cu care s-a sustras de la plata obligaţiilor fiscale către stat)", a mai anunţat DNA.
Niciun ban dat de CJ către Tel Drum pentru contractul din 2017
Revenind la răspunsul transmis de Cj Teleorman către Realitatea.net, instutuția mai spune că până în acest moment, nu s-a făcut nicio plată pentru contractul subsecvent, pentru 2017-2018.
”Plățile aferente prestațiilor se efectuează lunar, pe baza documentelor de decontare acceptate de achizitor. Nu au fost efectuate plăți până la acest moment”, se mai arată în documentul transmis de realitatea.net.