TAXA TV. "Susţin de foarte multă vreme că mărirea taxei TV este o necesitate. Radioul şi televiziunea trebuie privite ca servicii publice. Ele nu pot fi băgate în aceeaşi categorie pe piaţa concurenţială. Această taxă de 4 lei, din care ei primesc cred că până la 3,2 lei, din cauza banilor pe care îi preiau cei care îi strâng, reprezintă aceeaşi sumă din 2004. Între timp s-a trecut la înalta definiţie. Orice transmisie care trebuie făcută are cu totul alţi parametri tehnici. Transmisia TVR va trebui să fie pe parametri digitali", a spus Severin.
Potrivit acestuia, în ultimul timp s-a insistat foarte mult pe tot ceea ce înseamnă achiziţia de sport.
"De cinci ani de când sunt în această comisie am avut inclusiv propuneri legislative prin care să forţăm TVR să dea meciurile şi toate astea. Primim sute de scrisori şi de memorii din partea cetăţenilor cu privire la faptul că nu pot vedea un meci. Ce a fost după Grecia, ştiţi foarte bine. Toate aceste lucruri sunt pe bani. De unde pot veni bani? De la buget, nu văd cum. Deci, printr-o taxă", a explicat el.
TAXA TV. Severin a menţionat că în timp ce în România taxa TV este de 4 lei, în Serbia, "care nici măcar nu e membră în UE", se plăteşte o taxă de aproape 10 ori mai mare. În restul ţărilor taxa este între 10-15 până la 30 de euro (pe lună - n.r.).
"În aceste condiţii, noi vorbim de o taxă de 12 euro pe an, pe care eu cred că ar trebui să o aducem la nivelul a 6-8 lei pe lună, dar decizia nu îmi aparţine. Nu văd altă soluţie. Dacă se va ajunge vreodată la mărirea taxei, putem să renunţăm la publicitatea de la TVR, ca o compensare pentru cetăţeni. Este o viziune personală, care nu angajează Guvernul. Nimeni de la Guvern nu a propus până acum mărirea taxei", a mai afirmat Severin.
TAXA TV. Directorul general interimar al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), Stelian Tănase, a declarat, miercuri, că a transmis ministrului de Finanţe un proiect privind majorarea taxei TV, propunere pe care o va prezenta şi premierului Victor Ponta în cursul săptămânii viitoare.