Întrebat, însă, ulterior, despre afirmaţia făcută, fiind solicitat să precizeze la ce anume se referă, Tăriceanu a subliniat că regretă "faptul că în câteva ocazii Curtea a legiferat în plus faţă de ce era legiferat în Constituţie şi ca acest lucru să nu trebuiască să se mai întâmple".
”Cred că mi-aţi pus în gură cuvinte pe care eu nu le-am rostit. Nu am spus că nu trebuie să i se permită Curţii Constituţionale... eu regret faptul că în câteva ocazii Curtea a legiferat în plus faţă de ce era legiferat în Constituţie şi ca acest lucru să nu trebuiască să se mai întâmple, Curtea rămânând în continuare să fie arbitrul final în condiţii în care apar conflicte de natură constituţională. Dar anumite precizări suplimentare pare-se că nu ar strica în viitoarea Constituţie în aşa fel încât să nu ne mai găsim în situaţii de interpretare excesivă sau aşa cum a spus domnul Băsescu, «la limita Constituţiei»”, a spus Tăriceanu.
În acest sens, președintele Senatului a negat faptul că propunerea sa vizează, în mod concret, revenirea la posibilitatea rectificării deciziilor Curţii Constitiţionale de către Parlament.
”Nu, nu la acest lucru m-am referit, ci Constituţia se pare că, aşa cum este ea redactată, dă multe bătăi de cap şi actorilor politici, dar şi membrilor Curţii Constituţionale. Împreună va trebui să găsim o formă care să limiteze posibilităţile de interpretare care depăşesc cadrul Constituţiei şi intenţia legiuitorului”, a mai afirmat preşedintele Senatului.
Mai multe pe Mediafax.