„În privința evenimentelor culturale este imperativ să găsim soluții pentru redeschiderea cât mai multor tipuri de evenimente, atât în exterior cât și în interior. Este evident rolul important pe care îl are cultura în revenirea la normalitate. Mă bucur că sunt proiecte pilot în acest domeniu și sper că în curând artiștii își vor putea relua contactul nemijlocit cu un public cât mai larg.
I-am cerut în mod expres ministrului culturii să fie deschis la toate soluțiile care sunt sigure din punct de vedere sanitar și care pot îi ajuta pe cei din industria spectacolelor, unul dintre domeniile cele mai afectate de restricțiile impuse de pandemie, Mă bucur că sunt proiecte foarte bune, pregătite și sunt foarte convins că în săptămânile care urmează campania de vaccinare va primi noi forme atractive și sper foarte mult că putem să îi convingem pe majoritatea românilor să se vaccineze”, a declarat președintele.
„Obiectivul campaniei de vaccinare este pe termen scurt acela de a reduce numărul îmbolnăvirilor, spitalizărilor şi deceselor provocate de COVID-19, iar acest lucru se întâmplă deja. Pe termen mediu scopul este, bineînţeles, acela de a atinge pragul critic de imunitate care să stopeze definitiv transmiterea comunitară a virusului. Atrag atenţia asupra unui potenţial pericol, poate nu îndeajuns de bine conştientizat sau explicat.
Pe măsură ce epidemia scade în intensitate, există posibilitatea ca unele persoane să considere că ce a fost mai greu a trecut şi că nu mai are rost să se vaccineze. Este însă o falsă senzaţie de securitate. Până nu vom fi imunizaţi într-un procent semnificativ, pandemia nu se poate încheia, iar riscul pentru cei nevaccinaţi de a face o formă severă a bolii rămâne unul ridicat. Aşadar, dragi români, nu ezitaţi să vă vaccinaţi", a spus Klaus Iohannis, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Cotroceni.
Președintele a avut o şedinţă de lucru pe tema campaniei de vaccinare cu premierul Florin Cîţu şi mai mulţi membri ai Guvernului.