"În Palatul Parlamentului există un detașament de pompieri, special înființat, intervenția pentru stingerea unui posibil incendiu fiind dublată de formațiunile de intervenție organizate la nivelul structurilor Camerei Deputaților, care ar fi predispuse la un risc mai mare de incendiu.
Îndrumarea și controlul activității de apărare împotriva incendiilor se efectuează în mod sistematic, prin structurile proprii ale serviciilor instituției, precum și prin structura special creată a Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov (ISUBIF), înființată la Palatul Parlamentului prin HGR nr. 366/1995 și, ulterior, prin Legea nr.307/2006.
În plus, la toate locurile de muncă, inclusiv în birourile și sălile reprezentative, sunt stabilite regulile și măsurile necesare de prevenire și stingere a incendiilor. Încă din faza de proiect a clădirii, au fost prevăzute măsuri și soluții tehnice pentru securitatea la incendiu, fiind aplicate criteriile și nivelurile de performanță privind siguranța la foc din normativele și standardele specifice în vigoare la data respectivă.
Clădirea dispune de instalații de detecție, semnalizare și anunțare a incendiilor, de stingere cu hidranți (interior și exterior), instalații de sprinkere cu apă pulverizată și gaz inert, stingătoare portative de incendiu și alte mijloace individuale de protecție și intervenție în caz de incendiu", se precizează într-un comunicat emis de Direcția de Comunicare a Palatul Parlamentului.
Casa Poporului se întinde pe o suprafaţă de 370 de mii de metri pătraţi şi are 84 de metri înălţime.
Cîmpeanu: Din cele 19.000 de școli, doar 7% au autorizații ISU