”Lucrul care contează este că avem un bloc al partidelor de dreapta PNL – USR – PLUS, care cum am spus se duce către 55%, avem pe de altă parte PSD-ul, care este undeva la 30% și asta este bătălia care contează.
PSD-ul, din fericire pentru noi, nu a reușit să facă o alianță cu aliații săi tradiționali – ALDE și Pro România, pentru că în București este un partid toxic, asta este explicația mea. Lupta o să se dea între anti-PSD – reprezentată de această alianță – și PSD. În rest, fiecare candidează pentru diferite scopuri. E foarte legitim ca PMP-ul să aibă un candidat.
Eu am fost un adept al alianței împreună cu PMP. Adică în loc să fie trei partide, să fie patru. Nu s-a întâmplat, nu cred că e cineva de vină, nici PMP-ul, nici PNL-ul, nici USR-PLUS. Așa s-a întâmplat, la negocieri nu a fost invitat PMP-ul. Acestea fiind spuse, PMP-ul e obligat să candideze ca să-și ridice lista de consiliu general.
În schimb, votanții PMP-ului, așa cum spun toate sondajele, sunt votanți de dreapta, care s-au săturat de această administrație PSD din București și sunt convins că vor da un vot util pentru Primaria Capitalei, lupta dându-se între mine și Gabriela Firea. Îi invit pe alegătorii PMP să voteze pentru a scăpa de administrația PSD din București și votul ăsta înseamnă un vot pentru mine”, a spus Nicușor Dan.