"Am finalizat textul moţiunii de cenzură, conform angajamentului asumat public de către PNL. Moţiunea este cu atât mai necesară cu cât PSD ne oferă în fiecare zi tot mai multe dovezi, nu doar în plan economic, ale unei guvernări proaste şi corupte (...) PNL trebuie să-şi asume rolul de a apăra drepturile cetăţenilor în faţa agresiunilor şi corupţiei generalizate practicate de PSD şi Guvernul Ponta", a declarat Nicolăescu, într-o conferinţă de presă.
El a precizat că textul moţiunii de cenzură va fi prezentat începând cu 5 mai tuturor partidelor parlamentare, pentru adeziune şi semnare, iar în săptămâna 12-18 mai va fi depusă în Parlament pentru prezentare, estimând că dezbaterea şi votul vor avea loc în săptămâna dinaintea alegerilor europarlamentare.
Întrebat dacă textul moţiunii este negociabil cu parlamentarii PDL şi PMP, pentru a obţine numărul de semnături necesar iniţierii moţiunii, Nicolăescu a răspuns: "Are loc până la urmă un proces transparent de aşa-zis parteneriat cu ceilalţi parlamentari care doresc să semneze moţiunea de cenzură (...) Noi spunem că putem să îmbunătăţim acest text cu propunerile care sper că se vor face din partea altor grupuri parlamentare. Cred că în acest moment cele trei teme acoperă preocupările politice ale tuturor forţelor politice din Parlament".
Întrebat dacă majorarea accizei la carburanţi ar putea reprezenta un subiect care să fie adăugat la textul moţiunii de cenzură, Nicolăescu a spus: "Eu cred că în acest moment acciza la carburanţi e deja o temă trecută, nu cred că mai este o temă de actualitate pentru o moţiune de cenzură".
El a precizat că moţiunea de cenzură propusă de PNL cuprinde trei teme principale, legate de mediul de afaceri şi situaţia economică, proprietatea şi dezvoltarea zonei rurale şi cea privind corupţia şi sistemul judiciar.
Vicepreşedintele PNL a precizat că documentul va cuprinde necesitatea reducerii CAS cu cinci puncte procentuale, dar şi măsura neimpozitării profitului reinvestit, fără să fie stabilit un termen limitat de aplicare.
"Măsura de scutire de impozit a profitului reinvestit limitată la un termen scurt pe care a adoptat-o Guvernul reprezintă doar o formă de propagandă şi o nouă încercare de a păcăli opinia publică. Ea este insuficientă şi nu va avea efectul pe care societatea îl aşteaptă", a declarat Nicolăescu.
El a precizat că liberalii vor mai susţine în textul moţiunii de cenzură ca PSD să-şi reconsidere poziţia în ceea ce priveşte prima intabulare, după ce proiectul de lege a fost respins în Camera Deputaţilor. Nicolăescu a susţinut că proiectul de lege oferea posibilitatea pentru 4 milioane de persoane să-şi intabuleze terenurile agricole.
A treia temă a moţiunii de cenzură propusă de PNL priveşte "proliferarea corupţiei şi creşterea îngrijorătoare a cazurilor de baroni acuzaţi de fapte de corupţie, dar protejaţi public de conducerea PSD în disputa cu justiţia".
"Este inacceptabil pentru o societate normală ca politicul să imixtioneze în actul de justiţie. Atitudinea PSD faţă de justiţie dovedeşte lipsa de respect faţă de statul de drept, înseamnă aroganţă, înseamnă nerealizarea obiectivului «dreptate până la capăt», obiectiv care din păcate s-a transformat în protecţie pentru corupţii PSD", a mai spus Nicolăescu.