După decizia instanţei, liderii PSD se vor reuni în cadrul Comitetului Executiv Naţional, pentru a decide situaţia lui Dragnea. Reamintim că Liviu Dragnea a declarat în ultimul cuvânt în fața instanței în procesul Referendumului că se consideră nevinovat și cere achitarea, potrivit Mediafax.
Prima reacţie a PSD, după condamnarea lui Dragnea: "Suntem înmărmuriţi, mai mult decât şocaţi"
"Aș vrea să vă rog să nu luați în seamă caracterizarea făcută de DNA. Nu aceasta este atitudinea mea față de oameni. Mărturie stau cei 20 de ani în serviciul public. Militanții, nu numai din PSD, ci ai tuturor partidelor îndeamnă lumea la vot pentru că este sensul unei campanii electorale. La referendum a fost o confruntare dură între poporul român și Băsescu. Niciun partid nu putea obține foloase necuvenite. Cred cu tărie în nevinovăția mea și solicit achitarea", a spus Liviu Dragnea. Procurorii DNA au cerut magistraților Înaltei Curți de Casație și Justiție pedeapsă cu executare pentru președintele PSD Liviu Dragnea, pedeapsa minimă solicitată de DNA fiind între trei și cinci ani de închisoare. În cererea procurorilor se arată că liderul PSD ar fi tratat alegătorii ca pe niște obiecte, iar neprezentarea la vot a fost văzută ca "un moft, nu ca un drept".
Victor Ponta, prima declaraţie după ce Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de ICCJ
În primă instanţă, politicianul a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare. Pedeapsa dată de judecătorii Înaltei Curţi i-a nemulţumit atât pe procurori, cât şi pe Dragnea.
Ambele părţi au contestat-o. De-a lungul timpului, sute de oameni au fost audiaţi în acest caz. Unii dintre ei, vârstnici din judeţele Teleorman, Olt şi Vâlcea, au fost aduşi la Bucureşti cu autocarele. Aproape toţi au susţinut că nu au votat la scrutinul din 2012, deşi în evidenţele oficiale apare contrariul.