Site-ul hungarianspectrum.org a făcut o descriere a evenimentelor care au avut loc la Washington odată cu învestirea lui Donald Trump, în care a lăudat performanța reușită de cei doi lideri ai social-democraților.
"Pe 17 ianuarie, un blogger pe nume "Nick Grabowszki", le-a spus cititorilor săi că Sorin Grindeanu, noul prim-ministru social-democrat român, și Liviu Dragnea, președintele Partidului Român Social Democrat (PSD), vor participa la ceremonia de învestire a lui Donald Trump de la Washington. Blogger-ul nostru s-a încurcat un pic, însă, cu privire la detaliile invitației. În mod eronat, el a ajuns la concluzia că, în timp ce românii vor avea doi reprezentanți dintre cei 120 de invitati în total, Viktor Orban, care a făcut deplasarea pentru a primi o invitație, a venit cu mâinile goale.
Dacă Grabowski ar fi citit presa românească, ar fi aflat cum Dragnea și Grindeanu au ajuns la ceremonie. Cei doi au primit invitația de la Elliott Broidy, un capitalist care se ocupă cu strângerea de fonduri. Acesta s-a ocupat cu succes de strângerea de fonduri pentru campania lui George W. Bush, iar în prezent este vicepreședinte al Trump Victory Fund. Invitația a acoperit trei zile de evenimente, inclusiv un mic dejun privat cu oficiali străini la Hotelul Trump din Washington, cina la lumina lumânărilor care a avut loc în seara dinaintea inaugurării, la care au participat atât Donald Trump cât și Mike Pence, ceremonia de învestire în sine dar și festivitatea de după.
Într-adevăr, cei doi politicieni români au avut parte de acest tratament regal. În prima zi s-au întâlnit pe Michael Flynn, viitor consilier de securitate națională în administrația Trump și cu Ed Royce, șeful Afacerilor Externe. Dragnea și Flynn se pare că "au discutat cu privire la excelentele perspective ale parteneriatului strategic dintre România și Statele Unite ale Americii, precum și faptul că securitatea și stabilitatea națională sunt doi factori-cheie pentru dezvoltarea și prosperitatea unei națiuni."
În mod firesc, politicienii români au subliniat că România e pregătită să asigure cel puțin 2% din PIB pentru apărare. La rândul său, Flynn a confirmat interesul special al Statelor Unite în România. Conversația cu Royce a fost, de asemenea, descrisă ca fiind una plăcută, în timpul căreia Dragnea l-a asigurat pe politicianul american că "România va continua să fie un pilon de încredere pentru relațiile transatlantice."
În timpul cinei, Dragnea a avut ocazia de a schimba câteva cuvinte cu Donald Trump, căruia i-a transmis că "vrea să ridice parteneriatul strategic dintre România și Statele Unite ale Americii la un nou nivel", la care răspunsul lui Trump a fost: "Vom face să se întâmple! România este importantă pentru noi!".
Este aproape un clișeu în Ungaria că românii sunt diplomați mult mai buni decât ungurii. Dovada? Succesele lor în timpul celor două războaie mondiale. Spre deosebire de Ungaria, au reușit să ajungă de partea câștigătoare", au scris jurnaliștii de la hungarianspectrum.org, citați de știripesurse.ro.