”Ne pregătim de Biroul Politic Național, unde va fi o analiză care nu are nicio legătură cu scenariile auzite. Vrem să auzim toate părerile președinților de filială. La sfârșit va ieși un PNL mai întărit”, a declarat, miercuri, Alina Gorghiu. Co-președintele PNL a mai menționat că nu trebuie să spună președintele că e nemulțumit de rezultatul de la București. ”Vă spun eu că sunt dezamăgită. Cred că ne pripim cu demiterile în spațiul public”.
Aproximativ 90% din oamenii din structura administrației centrale sunt din rândul PSD-ului, a adăugat Alina Gorghiu, precizând că s-ar bucura ca ”prim-ministrul să continue procesul de 'depesedizare' a administrației”.
Gorghiu: ”Este cazul ca ministrul Agriculturii să fie schimbat”
Legat de aprobarea moțiunii pe Agricultură, Alina Gorghiu a afirmat că ”în general, atunci când trece o moțiune, cu tot sprijinul pe care-l dau Guvernului, e cazul să fie schimbat ministrul, evident”.
Moțiunea simplă de cenzură, inițiată de PSD și ALDE, îndreptată împotriva ministrului Agriculturii, Achim Irimescu, intitulată "Cel mai mare dezastru în agricultura românească din perioada post-decembristă", a fost aprobată de Camera Deputaților.
Potrivit inițiatorilor, moțiunea pe Agricultură sancționează derapajele grave din domeniul agriculturii privind neacordarea plăților directe (subvenții) în agricultură, blocarea accesării de fonduri europene, blocarea investițiilor în domeniul irigațiilor, precum și managementul defectuos la nivelul ministerului și al unităților subordonate.
"Din momentul în care s-a instalat actualul ministru al Agriculturii, am auzit doar scuze și motivații despre cum nu se poate sau de ce nu se poate să facă treabă. De fapt, pe lângă episoadele halucinante privind declarațiile politice, se observă cert că nu știe ce și cum să facă nimic", se arată în textul moțiunii.
Guvernul Cioloș s-a mai confruntat de la instalare până în prezent cu o moțiune simplă împotriva ministrului Justiției, Raluca Prună.
Moțiunea intitulată "Drepturile omului nu sunt un lux", inițiată de PSD, ALDE, UNPR și minorități a fost însă respinsă la 6 aprilie 2016. Inițiatorii moțiunii au explicat că sancțiunea la adresa ministrului Justiției vine ca urmare a declarației Ralucăi Prună cu privire la OUG nr. 6/2016 privind unele măsuri pentru punerea în executare a mandatelor de supraveghere tehnică dispuse în procesul penal: "OUG nu restrânge drepturi și libertăți, ci tocmai le face efective. Cu o urmărire penală și o combatere a infracționalității slabe, discuția despre drepturi e un lux teoretic".