Întrebat care sunt câştigurile clare pentru cetăţenii români, după întâlnirea Trump-Iohannis, George Maior a explicat, în direct, la Realitatea Tv:
"Bineînţeles este cazul să afirmam, fără să folosim cuvinte mari că este un success pe plan extern al Romaniei, evident că vizează şi cetateanii Romaniei. În al doilea rand este un moment culminat în evoluţia parteneriatului strategic dintre cele două ţări, pe toate dimensiunile sale: politică, de securitate, militară, economică, şi aici aş face o paranteză, veţi vedea acţiuni foarte importante, în următoarele luni care vor avea efect direct în ce priveşte prosperitate României".
Acesta a mai completat: "În al treilea rând reafirmarea legăturii transatlantice, prin România, poziţionează România şi ac un stat pivot al relaţiilor transatlantice în regiunea noastră complicată. Aş spune ca să fiu extreme de sintetic: un plus pentru securitatea şi apărarea României, un plus pentru posibilitatea de a extrage prosperitatea pentru România şi cetăţenii săi".
Într-un alt interviu, Ambasadorul României la Washigton a vorbit despre relaţia politica externă a ţării noastre, atât în regiune, cât şi în raport cu Statele Unite ale Americii.
"Personal, cred că NATO ar trebui să facă mai mult în privința reformei componentei de intelligence, atât civile cât și militare, pentru că informațiile sunt prima linie de apărare în faţa amenințărilor cu care ne confruntăm" a fost poziţia lui George Maior, în ceea ce priveşte relaţia dintre România şi departamentul de intelligence al NATO.
Ambasadorul român la Washington este însă destul de rezervat când vine vorba de raporturile dintre ţara noastră şi Rusia.
"Comunicarea nu este foarte dezvoltată pentru că vrem să avem o discuție de pe poziții egale, ca aliat NATO, și să primim un răspuns rațional din partea Rusiei, în ceea ce privește o contribuție mai mare a Rusiei la generarea unui climat de securitate mai pozitiv. Din păcate, nu este cazul acum", a explicat fostul şef al Serviciului Român de Informaţii.
George Maior a vorbit şi despre întâlnirea istorică dintre şeful statului român, Klaus Iohannis, şi preşedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump. Diplomatul a pus accent pe parteneriatul strategic dintre cele două ţări.
"S-a dezvoltat foarte mult în 20 de ani, în termeni de cooperare militară, în termeni de comunicare politică, în termeni de relații economice. Este unul dintre cele mai solide din Europa Centrală și de Est", a spus Maior.