„Ideea unei guvernări democratice face parte din gena PNL. Constituția din 1866 a purtat amprenta gândirii politice liberale, apoi, după fondarea PNL, reforme democratice esențiale precum lărgirea dreptului de vot, au fost inițiate de partidul nostru.
În perioada interbelică, Constituția din 1923 promovată de PNL a dus mai departe tradiția constituțională românească”, a spus Cîțu, președinte Senatului.
„Probabil că în acești 30 de ani, nici PNL nu s-a comportat fără greșeală, dar a fost mereu partidul dedicat 100% integrării europene și euroatlantice a României, protejării statului de drept și dezvoltării unei societăți democratice.
Reformele sunt inevitabile pentru că asta doresc cetățenii. În timp, cu profesionalism, fără patimă politică și interes ascuns, va trebui să modernizăm structurile sale, modul în care ele funcționează și cum îl servesc pe cetățean. Normele constituțional vor trebui ajustate la realitatea pe care o trăim. Salut faptul că în programul de guvernare a actualului guvern este avută în vedere eventualitatea, ca în cazul în care va apărea un moment constituțional autentic, Executivul să susțină o reformă în sensul apropierii dintre stat și cetățean și al creșterii gradului de protecție, drepturilor și libertăților în acord cu jurisprudența CEDO”, a mai spus Florin Cîțu.