EUROPARLAMENTARE 2014. "La un moment dat mă gândeam să nu mai candidez, dar mă uitam la ce vine din urmă și am spus că trebuie să candidez în continuare. Sunt lucruri în Parlamentul European pentru care ți se cere experiență. Parlamentul European, spre deosebire de Parlamentul României, are comisii unde sunt oameni extrem de specializați pe problemele respective. Deci, dacă te duci ca o floricică acolo și te pune inginer în Comisia Juridică, sigur că nu-i nicio problemă, stai acolo cinci ani…", a spus Theodor Stolojan.
Europarlamentarul, care a fost ales pe listele PDL și care face parte din Comisia pentru Probleme Economice și Monetare a Parlamentului European, a adăugat că în legislativul Uniunii Europene sunt chestiuni în care un parlamentar își poate ajuta țara de origine, dar și chestiuni care țin de problematica europeană și care afectează fiecare țară în parte.
EUROPARLAMENTARE 2014. Întrebat dacă în acești aproape cinci ani de mandat europarlamentarii români de la diverse grupuri politice au colaborat între ei la nivelul Parlamentului European, Stolojan a spus că în "anumite probleme esențiale” a existat cooperare între europarlamentarii români de orientări politice diferite, dar că au fost și chestiuni în care aceștia nu au colaborat.
"Cooperăm mai puțin decât ar trebui. (…) Discuțiile de tip politicianist care sunt preponderente în România se mută uneori în Parlamentul European. Dacă încerci o dezbatere pe un subiect intern, imediat se transformă într-o dezbatere între cele două grupuri politice", a mai spus Theodor Stolojan. Acesta a ținut să repete că, dincolo de aceste probleme, în chestiunile esențiale europarlamentarii români au colaborat între ei.