"Sunt tentat să răspund: „pentru binele comun”, însă ştim cu toţii că binele comun poate aluneca uşor în utopie şi extrem de greu cuvintele mari mai pot fi luate în serios într-o lume în care interesul naţional este pe buzele tuturor".
Teodorovici a ajuns în final la concluzia că îşi doreşte să schimbe ceva în sistem, chiar şi cu preţul de a nu fi mereu iubit. ,,Am intrat în politică știind că îngerii nu trăiesc pe pământ, iar politica se face cu şi pentru oameni. Dacă oamenii ar fi îngeri, atunci nu ar mai fi nevoie de guvernare," notează el.
"Am întâlnit, de-a lungul acestor 24 de ani, oameni mari, alături de care am reușit să produc schimbarea pe care mi-am dorit-o. Oameni care, ca și mine, au înțeles că Goliath nu este invincibil, ci doar impresionant prin aparență.
[....]Am intrat în politică știind că îngerii nu trăiesc pe pământ, iar politica se face cu şi pentru oameni. Dacă oamenii ar fi îngeri, atunci nu ar mai fi nevoie de guvernare. Iar dacă oamenii ar fi guvernați de îngeri, atunci nu ar mai fi nevoie de niciun mecanism de control. Nu o spun eu, ci a spus-o Madison, iar Părinţii Fondatori pot fi doar greu contraziși.
Ministrul a mai scris că ştie că răspunsul său privind motivele pentru care se află de atâta timp în administraţie ar fi supus unor judecăţi colective:
"Însă greu poți descifra cine își iubește sau nu, cu adevărat, țara, și în care doar revolta personală pare că mai poate schimba ceva. Greu aş putea răspunde, aşadar, la întrebarea „pentru ce?” fără ca răspunsul să fie supus unor judecăți colective, mai mult sau mai puțin îndreptățite. Știu, însă, că singura unitate de măsură este dorința de a schimba ceva, orice, și curajul de a te pune de-a curmezişul sistemului, chiar și cu prețul de a nu fi mereu iubit. Am crezut asta la 20 de ani, o cred și astăzi, la 44 de ani", a mai scris ministrul pe facebook.