"Cercetarea sociologică nu spune nimic nou, face o anumită radiografie la acest moment, dar confirmă nişte lucruri pe care le ştiam: faptul că tendinţa în partea dreaptă, la axa principală - PNL, PDL - e de scădere în opţiunile electoratului, din motive explicabile. Componenta proaspătă legată de preşedintele Băsescu, apropo de lupta pe care şi-a autoimpus-o cu Ponta, respectiv componenta PSD-ului, care tocmai din pricina târnosirii baronilor în justiţie se amplifică. Nu avem şi o componentă a lui Ponta care se amplifică, în schimb componenta PSD-ului, că nu socotim acolo UNPR-ul şi PC-ul care nu există, ba dimpotrivă, sunt nişte mici pietre legate de picioarele mamutului de stânga, dar componenta PSD-ului e un lucru de luat în seamă. Practic, avem 2 tendinţe de creştere care contează la acest mijloc de campanie, a PSD-ului, ca structură, şi a PMP-ului, ca structură, şi nişte tendinţe de scădere. În rest, nu aş băga în seamă foarte tare scorul Forţei Civice sau al PP-DD-ului pentru că sunt lipsite de structuri de susţinere în teritoriu, asta n-o să-i facă să aibă un final fericit. (...) Dacă din postura de conducător de trupă nu reuşeşti să întroduci în Parlament o anumită listă, înseamnă că, în acest moment, cu atât mai puţin te-ai putea califica pentru a fi un prezidenţiabil demn de luat în seamă pentru a intra în turul 2. În rest, personalităţi politice, demne de luat în seamă pentru calculul politic al protagoniştilor de tur 2 care în acest moment sunt în mod evident unul al PSD-ului şi altul dintr-o zonă de dreapta, greu definită, dar identificabilă din sânul celor 3 partide - PNL, PDL sau PMP, sau toate la un loc, sau combinaţii sau aranjamente de 2 luate câte 3", a spus Cozmin Guşă, în emisiunea "Jocuri de putere".
Întrebat dacă dreapta unită va depăşi stânga lui Ponta, consultantul politic a răspuns: "Ar putea, în acest moment, aşa cum se vede poza, numai că ăsta este un element posibil, nu şi foarte probabil."
"Văd puţin probabil ca azi PNŢCD, Forţa Civică sau alţii să conteze foarte mult în această artimetică. Văd mai degrabă un scor cotropitor al PSD-ului, aducător de victorie momentană, care nu va fi definibilă foarte bine în viitorul apropiat, ci dimpotrivă se va descifra într-un sens negativ pentru un partid care se aştepta să livreze. (...) Un scor de dreapta care, adunat, de-abia dacă ar ajunge într-o zonă apropiată de cel al PSD-ului. În rest, reziduuri sub 5%, care n-o să poată să însemne nimic în aritmetica jocului de prezidenţiale sau foarte puţin oricum", a încheiat Guşă.