După propunerea flamboaiantă a lui Macron de a trimite trupe în Ucraina, rușii au comunicat în mod informal că, dacă se va întâmpla așa ceva, ei vor schimba radical dispozitivele militare de atac, recurgând la armamentul de ultimă generație ce are capabilitate de distrugere însutită față de ceea ce s-a folosit până acum în război. Comunicarea rușilor și-a atins scopul imediat, ați observat că Macron a fost lăsat de partenerii NATO într-un offside vizibil, însă această sperietoare e menită de fapt să sugereze că e venit timpul începerii negocierilor de pace.
Singurul format nimerit pentru viitoarele discuții este Consiliul NATO-Rusia, creat acum 22 de ani la summitul de la Roma al alianței, activat doar de câteva ori în acest interval de timp, niciodată însă în ultimii cinci ani, tocmai din pricina pregătirilor subterane pentru războiul din Ucraina. Se va recurge la acest format pentru negocieri tocmai deoarece ONU și-a arătat limitele de eficiență în decizie, ultima dată referitor la carnagiul din Gaza, dar și pentru că nu se dorește implicarea restului statelor cu potențial nuclear, cum ar fi China și India.
Dealtfel se pare că chiar Xi Jinping este cel ce-a comunicat faptul că China agreează și susține desfășurarea viitoarelor negocieri de pace în formatul Consiliului NATO-Rusia, obținând și un acord în acest sens din partea lui Putin.
Negocierile informale din interiorul NATO se duc deja între britanici și turci, considerați ca interpuși agreați de către SUA, respectiv Rusia, iar Erdogan este pregătit să-i prezinte lui Putin primele concluzii în cadrul vizitei oficiale pe care acesta o va efectua în Turcia în săptămânile următoare.
Citește continuarea pe solidnews.ro.