"V-am distribuit scrisoarea doamnei Ana Maria Pătru. Declină prezența la lucrările comisie și ne trimite un document pe care vă rog să îl analizați și o să discutăm ulterior', i-a informat Mihai Fifor pe membrii comisiei", a anunțat Fifor în cadrul ședinței comisiei.
Întrebat de senatorul USR Mihai Goțiu ce se poate face în cazul în care Ana Maria Pătru refuză să vină la audieri, Mihai Fifor a arătat că la finalul ședinței de audieri de luni se va lua o decizie în acest sens, scrie Agerpres.
"Hotărârea spune foarte clar ce putem face, rugămintea mea este să ne uităm peste materialul trimis și la finele ședinței de azi discutăm și luăm o decizie', a precizat președintele Comisiei de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009", a menționat Fifor.
Și săptămâna trecută Ana Maria Fifor, vicepreședinte al AEP în 2009, a lipsit de la audierile comisiei la care a fost invitată.
Ea a menţionat că decizia sa este „îndelung cântărită” şi are la bază „exclusiv raţiuni de ordin personal”.
Astfel, ea a arătat că DNA a reţinut-o în decembrie 2016 şi a arestat-o într-un dosar în care se anchetau presupuse fapte de corupţie.
„În fatidica zi a reţinerii, copilul meu m-a implorat cu lacrimi în ochi să vin seara acasă la el. L-am asigurat că mă voi întoarce repede. (...) Numai că Purgatoriul reprezentat de drumul spre libertate, în condiţiile în care faptele nu au fost dovedite şi arestarea s-a realizat pe baza unui denunţ mincinos al unei condamnate penal (...) , a durat extrem de mult, mai bine de 3 luni”, a scris Pătru.
„În acest răstimp, întreaga familie a suferit extrem de mult iar băiatul meu a intrat într-o stare de depresie extrem de accentuată din care nu şi-a revenit nici acum pe deplin. Atunci când am auzit că sunt chemată la Comisie, din nou, cu lacrimi în ochi, copilul mi-a cerut să nu merg pentru că <> şi că fără mine nu poate trăi. Iată de ce am hotărât să stau departe de viaţa publică şi să nu dau curs invitaţiei dvs.”, a mai scris Pătru.