Potrivit acestuia, prognozele municipalităţii arată că producerea de energie termică pentru populaţie în iarna următoare este mai ieftină dacă va fi folosit combustibil pe bază de cărbune.
"Situaţia combustibililor la nivel internaţional s-a degradat şi se va degrada în continuu. Avem şi prognozele făcute pentru iarna ce urmează. Un lucru este cert: funcţionarea pe cărbune a CET-ului va fi mai eficientă decât funcţionarea pe gaze, cu un efort mai mic atât pentru Guvernul României, cât şi pentru autoritatea publică, diferenţele de abordare mergând de la simplu la dublu. Dacă funcţionarea pe cărbune ne-ar putea duce la o pierdere de 200 de milioane de lei, funcţionarea pe gaze naturale ne-ar putea aduce o pierdere de aproape 400 de milioane de lei la tarifele actuale, inclusiv pentru Guvernul României de 150 de milioane, datorită subvenţionării gazelor naturale", a afirmat edilul Iaşiului.
Mihai Chirica susţine că soluţia utilizării cărbunelui a fost mai eficientă, atât energetic, cât şi financiar, şi în iarna anterioară, în ciuda faptului că municipalitatea ieşeană a fost nevoită să achiziţioneze, conform normelor internaţionale, certificate energetice în valoare de 21 de milioane de euro.