COMISIA NANA. Deputaţii jurişti au luat acestă decizie în unanimitate, invocând articolul 74 din Regulamentul Camerei, care precizează că se constată că o comisie parlamentară de anchetă încetează de drept în momentul deschiderii unor proceduri judiciare privitoare la fapte sau activităţi care constituie obiectul ei.
În această situaţie, Biroul Permanent anunţă organele de urmărire penală, care pot avea acces la toate documentele referitoare la cazul respectiv, au apreciat membrii comisiei.
Comisia de anchetă "Nana" verifica situaţia în cazul achiziţionării de către Ioana Băsescu, fiica preşedintelui Băsescu a unui teren în comuna Nana.
Bogdan Ciucă a precizat că şi în cazul comisiei "Nana", care se aplică această preevedere din regulament, arătând că "această comisie practic îşi încetează activitatea".
"Ce a trebuit să facă Parlamentul în acest caz, a făcut, a atras atenţia supra subiectului, acum este rândul organelor de anchetă", a mai spus Ciucă.
Dănuţ Culeţu (PDL) a arătat că, dincolo de "hăituiala politică", din 16 aprilie, Parchetul a dispus începerea urmăririi penale şi rezultă că comisia "Nana" nu-şi poate exercita prerogativele.
Birourile Permanente ale celor două Camere au sesizat comisiile juridice pentru un punct de vedere privind situaţia comisiei "Nana".
Ciucă a precizat că şi Comisia juridică de la Senat îşi va spune punctul de vedere şi dacă este acelaşi cu cel al omologilor de la Cameră, acesta va fi trimis Birourilor Pemamente.