“Colaborarea strânsă, continuă, cu partenerii noştri români demonstrează cât de vitali sunt aliaţii noştri europeni în construirea sistemului global de apărare antirachetă al NATO”, a declarat John Scorby, anunță Mediafax.
La rândul său, căpitanul Bill Garren, cel care a preluat comanda Unităţii de Sprijin a Forţelor Navale de la Deveselu, a precizat că mai este mult de lucru, dar că succesul viitor se află în mâinile membrilor echipei americano-române.
„Este o onoare să mă aflu aici şi să am prilejul să lucrez cu această echipă internaţională de profesionişti dedicaţi care construiesc viitorul apărării antirachetă în Europa. Mai avem mult de lucru, dar succesul nostru viitor se află în mâinile membrilor acestei extraordinare echipe americano-române. Aşadar avem tot ce ne trebuie pentru a excela”, a spus Garren.
Ceremonia a avut loc după ce, în octombrie 2013, s-a dat startul oficial al lucrărilor de construcţie ale amplasamentului, Unitatea de Sprijin a Forţelor Navale urmând să devină complet operaţională la sfârşitul anului 2015. Mai exact, sistemul terestru de apărare antirachetă, din România, va fi aproape identic cu cel folosit pe distrugătoarele şi crucişătoarele cu capacităţi antirachetă Aegis, ale Forţelor Navale. Sistemul este conceput pentru a detecta, urmări, acţiona împotriva şi a distruge în zbor rachete balistice și va consta dintr-un sistem radar şi sistemul de comandă, control şi comunicaţii aferent.
Mai multe pe Mediafax.