Data la care va fi difuzată ultima ediţie a emisiunii "Piers Morgan Live" de pe CNN nu a fost deocamdată anunţată şi nu se ştie dacă Morgan va continua colaborarea cu televiziunea într-o altă formulă.
Potrivit unor surse din CNN, preşedintele postului, Jeffrey Zucker, a luat decizia de a anula acest talk show, după o serie de discuţii cu Piers Morgan.
Piers Morgan, în vârstă de 48 de ani, a declarat într-un interviu apărut duminică în The New York Times că, în calitate de cetăţean britanic, nu s-a simţit întotdeauna conectat cu publicul american, iar această problemă s-a reflectat în audienţele obţinute de emisiunea sa.
"A fost o perioadă dureroasă şi, în ultima vreme, audienţa noastră a scăzut mult", a spus Piers Morgan, fost editor la tabloidul britanic Daily Mirror.
Talk show-ul său i-a înfuriat de multe ori pe conservatorii americani, în timpul celor trei sezoane în care a rulat pe CNN, având în vedere frecventele discursuri ale lui Morgan despre regimul armelor de foc din Statele Unite.
Piers Morgan a fost subiectul unei petiţii lansate de americani, care au cerut deportarea sa în urma unor comentarii făcute în decembrie 2012 după masacrul comis cu arme de foc în şcoala Sandy Hook din Newtown, Connecticut.
Morgan, fost jurat în emisiunea "America's Got Talent", este jurnalistul a cărui emisiune a înlocuit-o în grila de programe a postului CNN pe aceea prezentată de Larry King, după pensionarea acestuia, în 2011. El a dezvăluit, totodată, la începutul acestei luni, că a fost chestionat de poliţia din Londra în legătură cu acuzaţiile formulate împotriva tabloidului Daily Mirror în scandalul interceptărilor telefonice din Marea Britanie.
Jurnalistul britanic, care a negat întotdeauna implicarea sa în acel scandal, spune că a fost chestionat de poliţie după ce s-a dus din proprie iniţiativă la un comisariat de poliţie din Londra, în luna decembrie 2013.
Industria presei din Marea Britanie a fost zguduită în 2011 de închiderea tabloidului lui Rupert Murdoch cu cele mai mari vânzări, News of the World, după ce opinia publică a aflat că unii dintre angajaţii acestui săptămânal duminical piratau cu regularitate telefoanele mobile ale unor personalităţi pentru a obţine ştiri de senzaţie pe care le publicau pe prima pagină a tabloidului.
Rebekah Brooks şi Andy Coulson, doi foşti editori de la News of the World, ambii fiind foşti colaboratori apropiaţi ai premierului britanic David Cameron, sunt judecaţi în această perioadă la Londra într-un proces în care sunt acuzaţi că au fost implicaţi în aceste interceptări telefonice între anii 2000 şi 2006.