Aer greu de respirat la Tg. Mureş, după un incident la Combinatul Azomureş Imagini de coşmar la Combinatul Azomureş. Luni, în numai câteva minute, cerul s-a colorat în roşu aprins, iar aerul a devenit greu de respirat. Mirosul de amoniac, spun oamenii, se simţea foarte puternic în tot oraşul Tg. Mureş.
Photo Mica eră glaciară, anunțată de cercetători. Iată cum va arăta în Europa. Imagini fascinante Pământul s-ar putea confrunta cu o mini-perioadă glaciară începând din 2030 din cauza schimbărilor în ciclurile de activitate ale Soarelui, apreciază o echipă de cercetători într-un studiu apărut în Royal Astronomical Society și preluat de 7sur7.be. Potrivit oamenilor de știință, activitatea solară va scădea cu 60% între 2030 și 2040, determinând o 'mini-perioadă glaciară', asemănătoare cu cea care a afectat planeta între 1645 și 1715. În cursul acelei perioade, numită mica eră glaciară, iernile erau deosebit de grele, iar verile, foarte scurte în Europa și America de Nord, notează Agerpres.
Photo Cea mai frumoasă floare din lume. Transformare incredibilă la contactul cu apa Diphylleia grayi este, fără îndoială, una dintre cele mai frumoase flori. La contactul cu apa, petalele de un alb imaculat devin transparente.
Cutremur de 4,2 grade, marţi dimineaţă, în România Cutremur în România. Un cutremur cu magnitudinea 4,2 grade pe scara Richter s-a produs, marţi dimineaţă, în România.
Ploaia torenţială a devenit un fenomen tot mai frecvent, în toată lumea. Iată explicaţia Frecvența ploilor torențiale a crescut în întreaga lume în ultimii 30 de ani, și în special în sud-estul Asiei, relev[unstudiu publicat, miercuri, în revista Climatic Change, de specialiști de la Institutul Potsdam de Cercetare a Impactului Schimbărilor Climatice, din Germania, pe baza înregistrărilor de la mii de stații meteo din perioada 1900-2010.
Cutremur violent în vestul Chinei: cel puţin trei morţi Un seism cu magnitudinea 6,4 grade a avut loc, vineri, în regiunea Xinjiang, din vestul Chinei, a anunțat Institutul American de Geofizică (USGS). Cutremurul s-a soldat cu cel puțin trei morți, potrivit autorităților locale.
Cutremur, joi după-masă, în România Cutremur în România. Un seism a avut loc, joi după-masă, în România, în judeţul Gorj.
Alertă la Cernobîl! Nivelul radiaţiilor, de 10 ori peste limită Nivelul de radioactivitate in jurul centralei de la Cernobil a crescut alarmant, joi dimineata acesta ajungand la o valoare de peste 10 ori nivelul normal.
Ce substanțe radioactive se găsesc în apa potabilă din România Guvernul a adoptat miercuri un proiect de lege, care introduce limite specifice pentru substanţele radioactive din apa potabilă.
Incendii de vegetaţie violente în Indonezia Echipele de pompieri de pe insula indoneziană Sumatra acționează, duminică, pentru a ține sub control incendiile de pădure declanșate, după ce eforturile de a provoca artificial ploaia prin procedeul de "cloud seeding" au rămas fără rezultat, conform DPA.
Cutremur în România. Al doilea, într-o singură zi! Cutremur în România. Un nou cutremur a avut loc, vineri, în România.
A început a șasea extincție în masă pe Pământ. Ce a declanșat-o Oamenii de știință avertizează că Pământul a intrat în faza celei de șasea extincții în masă care lovește planeta. Vinovat pentru noul fenomen "apocaliptic" este chiar omul, care îi va cădea și victimă.
Cutremur după cutremur, în România. Trei seisme, într-o singură zi! Trei cutremure s-au produs, miercuri, în România.
Fotografia zilei. Un delfin s-a luat la întrecere cu un submarin nuclear Un delfin a sarit in fata submarinului nuclear american John Warner (SSN 785), "confruntarea" inegală starnind zambete in lumea intreaga.
Cutremur de magnitudine importantă în România. Al treilea, într-o singură zi! Trei cutremure s-au produs, sâmbătă, în România. Cel mai recent a avut loc la ora 20:13.
Cutremur în noaptea de vineri spre sâmbătă, în Vrancea Un cutremur cu magnitudinea de 2,7 grade pe scara Richter s-a produs în nopatea de vineri spre sâmbătă, în România. Seismul a avut loc la o adâncime de 113 kilomteri.
Activişti de mediu, bătuţi în Retezat. Procurorii au început urmărirea penală Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara a deschis un dosar în care se efectuează cercetări în legătură cu incidentul produs pe Râul Alb-Geoparcul Dinozaurilor, fiind începută urmărirea penală cu privire la săvârșirea infracțiunilor de lovire și tentativă de omor.
Cum pierde România 100 mil. euro pe an: doar 3% grad de reciclare a deșeurilor România si-a asumat față de UE atingerea țintei de reciclare a deșeurilor municipale în proporție de 50% până în 2020, însă a atins abia pragul de 3% în prezent.
Ponta condamnă cu fermitate agresiunea fizică asupra activiștilor de mediu produsă la Râul Alb Premierul Victor Ponta condamnă cu fermitate actele de agresiune fizică comise duminică asupra unor activiști ai societății civile care se documentau asupra unor lucrări de hidroameliorații de pe Râul Alb în județul Hunedoara și cere instituțiilor abilitate să întreprindă toate măsurile necesare pentru identificarea, prinderea și tragerea la răspundere a agresorilor.
Năstase, atac la Băsescu şi Macovei pe tema Codului Silvic Fostul premier Adrian Nastase isi exprima nemultumirea pentru faptul ca a fost mentionat in scandalul Codului Silvic, replicand cu atacuri la adresa guvernantilor din primul mandat al fostului presedinte Traian Basescu.
Lacul Văcăreşti ar putea fi declarat arie protejată. Ce spune Oprescu despre Delta din Bucureşti Avizarea de către Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a declarării lacului Văcăreşti arie naturală protejată va fi discutată din nou de consiliu, în şedinţa de joi, a spus primarul Capitalei Sorin Oprescu, prezent la o acţiune de ecologizare în zona cunoscută ca "Delta Capitalei".
Sute de peşti morţi la malul Dunării. Comandamentul, convocat de urgenţă De câteva zile, la malul fluviului sute de pești zac fără suflare din cauza debitului scăzut al Dunării, potrivit oficialilor de la Primăria Moldova Nouă.
Membrii unui trib din Canada au refuzat despăgubiri de 267.000 de dolari de persoană Gigantul energetic malaiezian Petronas și partenerii săi au oferit celor 3.600 de membri ai tribului Lax Kwalaams o sumă totală de 960 de milioane de dolari ca să permită construirea terminalului Pacific NorthWest LNG și conductei de gaze naturale în valoare de 30 de miliarde de dolari.
Băsescu, postare de ultimă oră pe Facebook: Nu ne puteţi prosti pe toţi! Traian Băsescu afirmă că România are o soluţie corectă pentru protejarea pădurilor fără încălcarea Tratatului de la Lisabona, însă, spune el, actualul preşedinte, Klaus Iohannis, şi premierul Victor Ponta refuză să o aplice. "România trebuie să îngrădească defrişările, şi nu comerţul", subliniază fostul preşedinte.
Ministerul Mediului: Exporturile de bușteni, cherestea și lemn de foc, suspendate până la 31 august Exporturile de materiale lemnoase, sub formă de bușteni, cherestea și lemn de foc, vor fi suspendate până la 31 august, potrivit unui proiect de Ordonanță de Urgență, lansat în dezbatere publică, sâmbătă, de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP).
Iohannis: Am impresia că demersul unor ONG-uri pentru salvarea pădurilor e deturnat politic de PSD Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că are "impresia" că demersul unor organizații neguvernamentale în favoarea salvării pădurilor este "deturnat politic de PSD".
Cutremur de magnitudine importantă, duminică seara, în România Cutremur în Vrancea. Un cutremur cu magnitudinea 3 grade pe scara Richter s-a produs, duminică seara, în zona seismică Vrancea.