Lacul-fantomă din România, mare cât un oraş. Nimeni nu l-a văzut, deși apare pe hărți Un lac, declarat construit, apare pe hărţile României încă din 1968 ca proiect finalizat, când de fapt nu există nimic în acel loc, potrivit zf.ro.
Ministrul Mediului,declaraţie şoc:Fenomenul tăierilor ilegale de pădure nu este atât de grav,dacă... Fenomenul tăierilor ilegale de pădure nu este atât de grav cum pare în presă, dacă ne uităm la cifre, anual fiind reîmpădurite între 26.000 și 30.000 de hectare de pădure, a declarat, joi seară la Digi24, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Cristiana Pașca Palmer.
Prima Casă pentru... păsări cântătoare Societatea Ornitologică Română a demarat programul „Prima Casă pentru păsări cântătoare”. Este vorba despre a doua acțiune a proiectului „Bucureștiul prinde Aripi” – amplasarea a 100 de cuiburi artificiale pentru păsările cântătoare din parcurile mari ale Capitalei.
Alt tip Toți șoferii s-au speriat. Ce a apărut pe șosea, chiar în fața lor Un camion cu o remorcă lungă de 30 de metri i-a speriat pe șoferii care l-au văzut în trafic, aceștia întrebându-se ce era ciudata încărcătură.
Alt tip Au crescut plante în cabina de duş. Motivul? Uluitor. Şi tu poţi păţi asta Mai multe persoane s-au plâns pe reţelele de socializare că în cabinele lor de duş au început să crească plante.
Explicații pentru ninsoarea neobișnuită de sâmbătă din București Sâmbătă, timp de aproape două ore, în Bucureşti a nins cu fulgi mari, ca în poveşti. Meteorologii explică fenomenul prin coborârea unui aer polar, care adesea din cauza orientării lanţului carpatic favorizează în partea de sud a ţării la crearea unei linii de convergenţă, adică se întâlnesc componenta aerului rece ce coboară dinspre Moldova şi cealaltă ce vine dinspre zona Olteniei.
Cutremur de magnitudine importantă, cu puţin timp în urmă. Al doilea într-o singură zi! Cutremur în România. Un seism cu magnitudinea 3 grade pe scara Richter s-a produs, duminică dimineaţă, în România.
ECHINOCŢIUL DE PRIMĂVARĂ. Tot ce trebuie să ştii despre echinocțiul de primăvară. Obiceiuri, semne ECHINOCŢIU DE PRIMĂVARĂ. PRIMĂVARA ASTRONOMICĂ. Primăvara astronomică începe odată cu echinocțiul de primăvară, care are loc în 2016 la 20 martie: 06 h 30 m, potrivit Observatorului Astronomic Amiral Vasile Urseanu.
Râul care ucide tot ce cade în el Nu este o legendă, ci un râu care chiar există în Peru şi care are apele extrem de fierbinţi. Nimic nu rezistă prea mult după ce cade în el.
Video Au montat o cameră de luat vederi în cuibul unor vulturi. Ce au văzut apoi e fascinant! Un pui de vultur cu cap alb, pasărea simbol a Statelor Unite, a eclozat vineri la Washington, în fața unei camere instalate în permanență în cuibul părinților săi. Botezați "Mr President" și "First Lady", cei doi vulturi adulți pot fi urmăriți de internauți 24 de ore din 24 pe "Eaglecam", care a avut "peste 2 milioane de vizualizări luna trecută", arată Julia Cecere, purtător de cuvânt al ONG-ului American Eagle Foundation (AEF), citată de AFP.
Activitate seismică intensă în Vrancea. Un nou cutremur, vineri dimineața Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Pentru Fizica Pământului a anunţat că un cutremur cu magnitudinea de 4,1 grade pe scara Richter s-a produs, vineri dimineaţă, în România.
Alt tip OZN ciudat, filmat de piloții unui avion în timpul zborului. Imagini incredibile O înregistrare video realizată de echipajul unei aeronave aparţinând face furori pe internet.
Alt tip A stat înghețat timp de 12.400 de ani. Cum arată acum un pui de câine găsit de cercetători Oamenii de știință au dezghețat, recent, un pui de câine care fusese înghețat în Siberia timp de nu mai puțin de 12.400 de ani.
Metalele rare de la Roşia Montană, de valoarea PIB-ului Japoniei Un studiu cu privire la bogățiile perimetrului Roșia Montană a fost efectuat de inginerul sibian Doru Apostol.
Cod Portocaliu de inundaţii pe Dunăre Pericol de inundaţii pe Dunăre! Hidrologii au emis un avertisment cod portocaliu pentru mai multe judeţe din zona de sud şi sud-est a ţării. Apele Dunării vor depăşi nivelul de atenţie şi e foarte probabil să inunde terenurile din apropiere.
Cutremur în Vrancea. Este al treilea seism din România, în ultimile 24 de ore Un cutremur de 2,8 grade a avut loc miercuri în judeţul Vrancea. Seismul s-a produs la ora 16:09, la o adâncime de 69 de kilometri.
Cutremur de magnitudine însemnată, miercuri dimineaţă, în România Un cutremur s-a produs, miercuri dimineaţă, în România.
Cum să cureți petele de pe saltea fără detergent special Dacă vrei să cureți petele de pe saltea fără să folosești soluții speciale, trebuie să ai la îndemână doar apă oxigenată, bicarbinat de sodiu, sare și apă de la robinet.
Laleaua pestriţă, o floare pe cale de dispariţie. Unde o mai găseşti în România Desi multi oameni traiesc cu impresia ca lalelele sunt originare din Olanda, realitatea este cu totul diferita. Acestea provin de pe meleaguri asiatice, mai exact din Asia Centrala, la nord de Muntii Himalaya.
ORA PĂMÂNTULUI 2016. Două miliarde de persoane din întreaga lume vor stinge lumina ORA PĂMÂNTULUI 2016. Pentru a 8-a oară consecutiv, WWF-România încurajează indivizi și organizații, companii, instituții publice și centre culturale din toată țara să stingă lumina timp de o oră, pe 19 martie, la ora locală 20.30. România se va alătura astfel altor peste 7.000 de orașe din mai mult de 160 de țări, pentru a arăta că dorește mai multă determinare și acțiuni concrete din partea decidenților în adresarea problemelor din ce în ce mai acute de mediu.
Video Bucureştiul, aproape de a intra pe lista capitalelor care deţin rezervaţii naturale Bucureştiul este foarte aproape de a intra pe lista capitalelor care au rezervaţii naturale. Ministerul Mediului a lansat în dezbatere publică proiectul privind protejarea Deltei Văcăreşti.
Hectare întregi de pădure din inima Transilvaniei, arse din cauza unei ţigări aruncate la întâmplare Aproximativ 2,5 hectare de teren au ars într-un incendiu izbucnit luni după-amiază la marginea unei păduri de conifere din zona localității covăsnene Vâlcele.
Alt tip Fenomen rar, dar spectaculos, în cel mai arid loc din lume. Cum a revenit la viaţă Valea Morţii Valea Morții, un parc național în statul american California, este considerat cel mai arid loc din lume. Aici a fost înregistrată și cea mai ridicată temperatură a aerului din lume – nu mai puțin de 56.7 °C. Bineînțeles, așa cum spune și numele, această zonă nu se mândrește cu o floră prea bogată. Totuși, temperaturile mai scăzute, dar și precipitațiile din ultima perioadă, au dus la un fenomen rar – Valea Morții este acum acoperită cu mii de flori.
Atenţionare de la salvamontişti: risc de avalanșă în Retezat și Parâng Salvamontiștii din județul Hunedoara avertizează turiștii că în masivele Parâng și Retezat, la altitudini mai mari de 2.000 de metri, este posibil să se confrunte cu pericolul avalanșelor, după ce în ultimele zile la munte a nins, iar zăpada s-a așternut peste porțiunile înghețate existente deja.
"Plantează în România": peste 150.000 de puieţi, plantaţi în 24 de ore. Cum te poţi implica Peste 150.000 de puieţi vor fi plantaţi în 24 de ore, în 11 judeţe din ţară. Acţiunea organizată de Asociația Creștem România Împreună, în parteneriat cu Ministerul Mediului, Garda de Mediu Brașov, Prefectura Brașov, Prefectura Covasna, Facutatea de Silvicultură și exploatări forestiere Brașov și Mitropolia Ardealului, se va desfăşura pe 26 martie.
COD PORTOCALIU de inundații pe Dunăre Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o atenţionare cod portocaliu de inundaţii pe Dunăre, care a intrat în vigoare joi la ora 06.00 şi este valabilă până în data de 18 martie.
Postul Paștelui 2016. Când începe și ce nu ai voie să faci în timpul său Anul acesta, Postul Paștelui începe la 14 martie și va dura până la 30 aprilie. În zilele noastre, postul reprezintă o perioadă de pregătire spirituală pentru toți creștinii care sărbătoresc Învierea Domnului. Ortodocșii vor sărbători Sfintele Paști la data de 1 mai.
Descoperire uluitoare în adâncurile Oceanului Pacific. Seamănă cu o fantomă O caracatiță translucidă, care ar putea aparține unei specii necunoscute până în prezent, a fost descoperită în adâncul Oceanului Pacific, în apropiere de Insulele Hawaii din SUA, în timpul unei misiuni științifice, anunță AFP și Reuters, menționând că micuțul animal a fost botezat, în glumă, Casper, ca o aluzie la fantoma prietenoasă cu acest nume dintr-un cunoscut film de desene animate.
Cod Galben de inundaţii pe Dunăre Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o atenţionare Cod Galben de inundaţii pe mai multe sectoare ale Dunării, codul urmând să între în vigoare în această noapte şi să fie valabil o săptămână.