Detaliul uimitor dezvăluit de forma labelor pisicilor. Personalitatea felinelor și compatibilitatea cu stăpânii lor, dezvăluite Pisicile au personalităţi diferite şi-ţi poţi da seama cum sunt cu adevărat după forma pernuţelor. Cel puţin aşa indică arta japoneză Nekteso de citire a labelor pisicilor. Forma pernuţelor îţi poate arăta şi ce pisică se potriveşte în funcţie de zodia ta.
Au sau nu pisicile memorie de elefant? Ce își amintesc, de fapt, felinele și de ce depinde acest proces cognitiv Cei care dețin pisici își doresc ca acestea să își amintească să nu distrugă diferite obiecte din casă și să nu mai zgârie mobila, însă, în cele mai multe cazuri, acestea uită de cele mai multe ori cuvintele acestora și continuă să facă fix aceste lucruri. Însă, opinia că pisicile au o memorie foarte scurtă este în mod fundamental greșită, aceste feline au o memorie foarte bună, își pot aminti mirosul, fața și chiar numele tău.
Boala pisicii pune în alertă Europa. Un virus mortal a fost descoperit la o felină din Ungaria Moartea unei pisici domestice, într-un oraș din Ungaria, ca urmare a contaminării cu un virus înalt patogen, a stârnit o alertă la nivel național. Potrivit Oficiului Național pentru Siguranța Lanțului Alimentar, subtipul H5N1 al virusului gripei aviare a fost detectat la animalul mort, iar infecția a fost probabil cauzată direct sau indirect de păsări sălbatice.
Cei mai longevivi câini. De ce trebuie să ții cont atunci când îți alegi un prieten blănos: detaliile care fac diferența Deși ne-am dori ca cei mai buni prieteni să trăiască mult mai mult, din păcate, câinii nu au o speranţă de viaţă foarte mare, indiferent de rasă. Însă este important să știi că există diferențe mari între rasele care trăiesc cea mai lungă și cea mai scurtă viață. Cât trăiesc câinii, în funcție de rasa pe care o au?
Maimuța mofturoasă. Sortează mâncarea mai ceva ca cel mai pretenios chef - VIDEO Se știe că maimuțele sunt deseori impredictibile și că multe dintre gesturile lor seamănă izbitor cu cele umane. Cea mai bună dovadă este o filmare în care o maimuțică "sortează" legumele care îi sunt oferite.
Un cățel norocos: Și-a regăsit stăpânii după aproape doi ani VIDEO Aventura vieții, pentru un câine din județul Timișoara. A fost găsit de cei de la Protecția Animalelor, după ce a rătăcit pe străzi 2 ani, și l-au readus în sânul familiei.
De ce își acoperă pisicile fața atunci când dorm. Explicația surprinzătoare din spatele gestului adorat de stăpânii felinelor Cu siguranță majoritatea oamenilor au observat măcar o dată faptul că pisicile își acoperă față atunci când dorm. Ei bine, potrivit experților, felinele fac acest lucru din mai multe motive.
Atenție la pozițiile de dormit ale pisicii. Pot trăda posibile probleme de sănătate Pisicile sunt animale fascinante și misterioase, cu obiceiuri și comportamente care ne intrigă și ne încântă în același timp. Printre cele mai interesante și puțin cunoscute aspecte ale comportamentului lor este poziția în care felinele aleg să doarmă. Deși poate părea banal, poziția de dormit a pisicii poate ascunde o serie de secrete în ceea ce privește sănătatea și bunăstarea animalului.
Animalul - considerat inginer. Își face casă cu 3 camere și a fost reintrodus în țara noastră Castorul, o rozătoare semiacvatică cunoscută pentru abilitățile sale de constructor, a fost reintrodusă în România într-un efort concertat de a spori biodiversitatea și de a promova ecoturismul. Această inițiativă vizează restabilirea echilibrului ecologic și îmbogățirea habitatelor naturale din țară.
Ele sunt cele mai periculoase pisici din lume. Rasele de feline cu potențial agresiv mai mare decât suratele lor În lumea animalelor, pisicile sunt cunoscute pentru farmecul și afecțiunea lor, dar există și unele rase de feline care sunt mai periculoase decât pare la prima vedere. Unele rase de pisici au fost selectate pentru caracteristici speciale, cum ar fi agilitate, viteză sau forță, care le fac să aibă un potențial agresiv mai mare decât alte rase.
7 boli pe care le poți lua de la animalul tău de companie. La ce trebuie să fii atent și cum poți să previi infectarea Viața fără animale ar fi extrem de plictisitoare și de tristă. Dacă ai și tu un animal de companie, atunci cu siguranță îmi vei da dreptate. Prietenul tău blănos te face să zâmbești chiar și atunci când ești supărat, bolnav sau ai probleme. Fie că este vorba de pisica blocată într-o cutie sau de zâmbetul larg al câinelui care te așteaptă atunci când ajungi acasă, animalele ne fac viața mai frumoasă!
O nouă specie a apărut în România: Pescărușul mediteranean, noul locatar de pe Lacul Tătaru O specie nouă pentru avifauna din România a fost descoperită pe Lacul Tătaru din județul Brăila. În urma unei observații atente , membrii Societății Ornitologice Române au identificat un pescăruș mediteranean, specie care până acum era străină de țara noastră.
Recompensa uriașă pe care stăpânii lui Patrocle „o pun la bătaie pentru a fi găsit”. Câinele pierdut în urmă cu două luni nu a revenit acasă Patrocle, câinele care a dispărut în București pe 17 martie 2024, încă nu a fost găsit. Familia continuă căutările disperate și a majorat recompensa pentru găsirea lui la 6.000 de lei.
De ce fug pisicile de acasă. 10 motive care le determină să hoinărească pe afară, chiar dacă au tot confortul în apartament Fiecare pisică are personalitatea sa unică, dar există câteva motive comune pentru care pisicile ar putea fugi de acasă. În cele ce urmează, vom explora zece dintre aceste motive misterioase.
Dosar penal pentru o tânără din Iași care și-a lovit cățelul cu geanta. Val de reacții în spațiul virtual - VIDEO O tânără din Iași s-a ales cu dosar penal după ce a fost filmată în timp ce lovește un cățel cu geanta, iar imaginile distribuite pe rețelele de socializare au fost văzute și de polițiștii. Femeia riscă să fie condamnată pentru rănirea animalului de companie
Durata de viață a pisicilor. Este adevărat sau nu că felinele au 9 vieți O cercetare recentă aduce lumină asupra vieții pisicilor, oferind stăpânilor acestora o perspectivă mai clară asupra duratei lor de viață.
Cătălin Măruță a ajuns de urgență la spital. Incredibil ce i s-a întâmplat îndrăgitului prezentator! Cătălin Măruță a ajuns de urgență la spital, noaptea trecută, după un incident casnic. Îndrăgitul prezentator TV a fost nevoit să-și facă trei vaccinuri, pentru a se asigura că sănătatea nu-i este amenințată.
Exemplar rar de panda brun, surprins într-o rezervație din China. Imagini uluitoare VIDEO Imagini incredibile au fost surprinse în nord-vestul Chinei. Un panda uriaș a fost filmat de o cameră instalată la o altitudine de aproximativ 1.500 de metri, într-o rezervație naturală națională. Este a 11-a oară când un astfel de exemplar brun este surprins în zonă.
Studiul care dă totul peste cap. Câți ani trăiește, de fapt, o pisică? Știința a stabilit! Mitul celor 9 vieți ale pisicii a fost dărâmat, încă o dată, dacă mai era nevoie. O cercetare recentă a stabilit câți ani poate trăi, în medie, o felină.
Alertă de urși în Olt! Oamenii sunt disperați: "Numai dacă îl văd, cad pe jos de frică" Este alertă din cauza urșilor în nordul județului Olt. Localnicii multor comune de acolo sunt speriați și cer ajutorul autorităților, după ce, spun aceștia, au găsit urme ce aparțin fiarelor în apropierea locuințelor. Este pentru a doua oară când animalele sălbatice își fac simțită prezența în acest loc.
S-a dus să caute comori în pădure, însă a dat peste ce nu și-ar fi dorit! Deși s-a dus în pădure ca să caute metale prețioase și alte artefacte, un buzoian a dat peste unul dintre cei mai rari șerpi din România: vipera neagră.
Povestea fabuloasă a urangutanului care și-a tratat singur o rană cu o plantă care ameliorează durerea Un urangutan din Indonezia a fost văzut în timp ce îşi trata o rană cu o plantă medicinală, fiind pentru prima dată în lume când acest tip de comportament a fost observat la un animal sălbatic, au dezvăluit cercetătorii germani.
Salvamont Brașov: 10 sfaturi pentru turiștii care se întâlnesc cu un animal sălbatic Salvamontiştii din Braşov le oferă turiştilor zece sfaturi pentru situaţiile în care aceştia s-ar întâlni cu un animal sălbatic, între care acelea de a nu pleca singuri în drumeţie pe munte, a face zgomot pentru a-şi anunţa prezenţa, a nu se apropia de animale şi de a-şi păstra calmul.
Cum deosebești carnea de miel de cea de câine. Toată lumea trebuie să ştie aceste lucruri! Pentru ca mielul de la masa de Paşte să nu fie câine anul acesta, mai jos regăsiţi toate caracteristicile care să ne ajute să facem diferenţa între carnea de oaie şi cea de căţel.
Cea mai mare veveriță din lume. Are culori incredibile, de parcă ar fi personaj de desene animate - FOTO GALERIE NU este doar cea mai mare veveriță din lume, ci și cea mai spectaculoasă. Nu puțini sunt cei care au crezut, când au fotografii cu ea, că este vorba de un personaj de desene animate sau creat cu ajutorul Inteligenței Artificiale.
Pui de câine, ascuns la motorul mașinii. Surpriză de proporții pentru șofer: "100 km parcurși cu el sub capotă" - VIDEO Un bărbat care a călătorit de la Timișoara la Cluj a avut o surpriză de proporții după ce a ajuns la destinație. A găsit un pui de câine ascuns sub capotă, în compartimentul motor al mașinii.
Gestul inconștient al turistei sfâșiate de urs la Barajul Vidraru: șocant ce i-a trecut femeii prin cap! Inconștiența extremă de care a dat dovadă o turistă de 72 de ani putea să o coste viața! Ce a făcut femeia când a văzut cum ursul se apropie de mașină?
Se dau 2.000 de lei de la stat pentru cei care cresc această rasă de animal. Cererea se depune până la data de 30 iunie 2024 Fermierii care cresc un anumit tip de animal vor primi 2.000 de lei de la stat.
Cortegiu funerar, fugărit de urs. Scene ireale, lângă o pădure din Mureș: "Toți urlau!" - FOTO Un urs a vrut să-l conducă pe ultimul drum pe un localnic din județul Mureș și a băgat în sperieți cortegiul funerar. După sperietură, oamenilor le este frică să mai meargă la cimitir.
Aerul cald a scos viperele din habitat. Avertisment pentru turiști: ce NU trebuie să facă sub nicio formă Turiştii români sau străini care intenţionează să ajungă în Munţii Gutîi, Ţibleş, Rodnei, Maramureşului sau în cele două parcuri din zona alpină trebuie să aibă în vedere că aerul cald din ultimele zile a scos şerpii din habitat, a informat directorul Serviciului Public Judeţean Salvamont Maramureş, Dan Benga.