Doi poliţişti vaslueni sunt acuzaţi de trei tineri că ar fi recurs la acte de violenţă extremă, lovindu-i puternic timp de două ore cu pumnii şi picioarele, iar la un moment dat i-au bătut şi cu un bici, pentru că au furat şi vândut un telefon, scrie Mediafax.
Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vaslui a precizat că, până acum, nu s-a înregistrat nicio plângere pentru agresiune.
Potrivit tinerilor, cei doi oameni ai legii care i-au agresat sunt de la postul de Poliţie Zorleni, iar incidentul s-ar fi întâmplat în cursul nopţii de miercuri spre joi, atât în maşina de Poliţie, cât şi sediul postului comunal.
Una dintre victime, în vârstă de 19 ani, a povestit că ar fi fost luat cu forţa de pe stradă de către tatăl copilului căruia i-ar fi furat un telefon şi dus la sediul Poliţiei Zorleni, acolo unde ar fi fost bătut. Ulterior, după ce a spus că a împărţit banii obţinuţi din vânzarea telefonului cu alţi doi adolescenţi de 17 ani, poliţiştii ar fi mers la locuinţele acestora, de unde ar fi fost ridicaţi şi duşi tot la Poliţie, fiind, la rândul lor, supuşi unor acte de violenţă, potrivit declaraţiilor lor.
De altfel, tinerii au urme vizibile de lovituri pe spate, iar unul dintre ei are şi o rană la cap.
"M-a luat cu forţa de pe stradă un om al cărui fiu a pierdut un telefon. Eu l-am găsit pe drum şi l-am vândut. Mai întâi, m-a bătut poliţistul, iar apoi acesta m-a ţinut, iar acel om mi-a tăiat părul cu tot cu scalp, de mi-a curs şi sânge. M-a pus de m-am spălat şi, pentru că făcusem sânge pe acolo, m-a pus să şterg cu hanoracul. Un alt poliţai m-a ţinut de umeri şi mi-a tras cu genunchiul în piept", a declarat, joi, Gabriel Creţu, unul dintre tinerii care susţine că a fost agresat.
"Ne-au bătut cu biciul, şi-au bătut joc de noi, ne-au înjurat de părinţi, de familie. Pur şi simplu, ne-au umilit, mai ales că, la un moment dat, ne-au pus să ne dăm şi palme între noi, timp de vreo zece minute", susţine, la rândul său, Mihăiţă Ursu.
Cei trei tineri au spus că vor merge la Serviciul de Medicină Legală pentru a-şi scoate documente prin care să ateste că au fost victimele unor agresiuni, ulterior urmând a depune plângere la Parchet.