Pentru pictarea întregului tramvai au fost folosite zeci de tuburi cu vopsea, de diverse nuanțe. Proiectul a avut un buget estimativ de 1.000 de euro, care au fost folosiți pentru achiziționarea materialelor necesare. , colorând în acest fel peisajul urban al municipiului cu liniile sale extrem de colorate, care amintesc de șuvițele de păr împletite.
Corina Monea, artista care a realizat cu spray graffiti pictura care înfrumusețează mijlocul de transport în comun a spus că lucrează la acest model de mai mulți ani și că l-a folosit în diferite lucrări, pe pânză sau pe suprafața unui perete, dar aceasta a fost prima data când l-a transpus pe un tramvai.
'Tramvaiul colorat face parte dintr-un proiect pe care noi îl mai numim și Galeria de artă pe roți. Ideea a plecat de la dorința de a aduce arta mai aproape de oameni, de comunitățile de orice fel. Consider că arta e o necesitate, nu e un lux și este nevoie de artă în orice spațiu public', a spus Corina Monea, citată de Agepres.
Ideea ei a fost susținută cu ajutorul unui proiect promovat și finanțat de asociația Com'On Cluj și reprezintă un prim pas dintr-o strategie de schimbare a spațiului vizual urban din Cluj-Napoca.
'În primul rând avem tramvaiele acestea vechi pe care le putem reînnoi, asta era ideea, să reîmprospătăm atmosfera orașului. Tramvaiele sunt un mediu foarte bun de a pune artă, datorită traseului și faptului că străbat orașul', a spus artista.
Tânăra a realizat pictura de pe tramvai în cinci zile, vehiculul fiind în prealabil pregătit de muncitorii Companiei de Transport Public. Pentru pictarea întregului tramvai au fost folosite zeci de tuburi cu vopsea, de diverse nuanțe. Proiectul a avut un buget estimativ de 1.000 de euro, care au fost folosiți pentru achiziționarea materialelor necesare.