Duplexul demolat acum a fost ridicat în 2006. Avea două etaje şi era construit la doar 1,7 metri de casa vecină, deşi distanţa ar fi trebuit să fie de minimum patru metri.
"Din avion se vedea ca autorizatia de constructie nu este legala, am adresat plangere prealabila la primarie. neavand niciun rezultat pozitiv, ne-am adresat instantei de contencios administrativ.", spune SAMIR BONŢIDEAN, reclamant.
Reclamantul s-a plâns nu numai de distanţa prea mică dintre case, ci şi de înălţimea noii construcţii.
"Mi se crea o umbrire si prin asta devalorizarea proprietatii si transformarea propriei mele proprietati intr-o pivnita.", spune SAMIR BONŢIDEAN, reclamant.
După opt ani de procese, instanţa i-a dat câştig de cauză lui Samir Bonţidean. Curtea de Apel Cluj a obligat primăria să emită autorizaţie de demolare, pe cheltuiala reclamatului. Reprezentanţii Primăriei spun că au amendat constructorul cu 1.000 de lei. În plus, au cerut la rândul lor în instanţă demolarea, pe motiv că autorizaţiile au expirat între timp.
"In anul 2009 primaria prin politia locala a construit edificarea unei constructii fara autorizatie, a aplicat amenda de 1.000 de lei si a dispus desfiintarea constructiei. proprietarul nu s-a conformat, astfel ca s-a mers pe calea instantei. A existat autorizatie care la momentul aplicatii sanciunii erau expirate prin urmare isi pierdusera valabilitatea.", spune OANA BUZATU, purtător de cuvânt la Primarie.
Proprietarul construcţiei ilegale nu a putut fi contactat pentru a-şi exprima punctul de vedere. El va trebui, însă, să-i dea reclamantului cei 10 mii de lei plătiţi muncitorilor pentru demolare.