Este vorba despre Staţia de Tratare a Apei Arcuda, unde, puteţi vedea, de exemplu, şase plante protejate la nivel european, dar şi trei tipuri de habitate protejate la nivelul Uniunii Europene. Aici, vizitatorii pot admira orhidee rare, plante acvatice carnivore şi specii de papură, ameninţate cu dispariţia.
"N-ar trebui să rataţi marseielia quadrifoliia, care este foarte frumoasă, care acoperă luciul apei prin cele patru frunze care se mulează pe suprafaţa apei şi, de asemenea, ar fi interesant să intraţi în zăvoi şi să căutaţi, găsiţi plantateria ..., acea orhidee rară şi să căutaţi, să găsiţi o salcie sau un plop cu un diametru de doi metri", spune Anca Sârbu, profesor de botanică Facultatea de Biologie.
"Este o simbioză între apă şi habitatele naturale. Ele se ajută reciproc. Aici, plantele, în special, şi implicit, animalele, pentru că vorbim de ape care hrănesc s-au ajutat reciproc. Ele au nevoie de apă, apa a creat mediul şi se bucură de faptul că aceste plante filtrează", a declarat Oana Raneti, specialist relaţii publice Apa Nova Bucureşti.
Peste trei zile, pe 22 martie, va fi Ziua Mondială a Apei, care se sărbătoreşte anul acesta sub sloganul ,,Apă şi dezvoltare Durabilă.