"Trebuie prin metoda rușinării, dacă nu altfel, să le facem publice aceste acțiuni și să descurajăm și să chemăm societatea civilă la combaterea indisciplinei în trafic", a mai spus Flutur.
El a arătat că urmează să se stabilească și modalitatea de descărcare a imaginilor de pe camerele de supraveghere din anumite zone publice pentru că pot fi foarte multe dovezi de indisciplină în trafic. Astfel, orice șofer va ști că poate fi monitorizat și abaterea lui poate fi descoperită, notează Mediafax.
88 de oameni și-au pierdut viața în cele 72 de accidente mortale care au avut loc pe drumurile din județ, cele mai multe din țară, la distanță de Prahova, al doilea județ care se confruntă cu aceeași probleme, unde au murit 64 de oameni.
Principalele cauze ale accidentelor sunt viteza excesivă și neadaptată condițiilor de trafic, indisciplina pietonilor, neacordarea priorității de șoferi pietonilor, spun autoritățile.
"Foarte interesant și îngrijorător este că s-a mutat ponderea accidentelor grave și mortale către localitățile mici și rurale, accidente cu motocicliști, bicicliști, căruțași", a spus președintele CJ.
În cadrul ședinței s-a convenit ca CJ Suceava, împreună cu Inspectoratul Școlar și cu Prefectura să pregătească o săptămână a educației rutiere în școli, dar să fie organizate și ședințe publice în cămine culturale cu proprietari de căruțe, de biciclete, motociclete, pentru a prezenta cazurile și pentru a îi instrui în direcția prevenției.
Totodată, Flutur a spus că a solicitat Secției de Drumuri Naționale ca împreună cu Serviciul Poliției Rutiere și cu Direcția Județeană a Drumuri să realizeze o hartă a traseelor de căruțe care să evite drumurile naționale pentru că prezența căruțelor pe acele drumuri reprezintă un pericol pentru siguranța traficului.