Anul trecut, pescarii care şi-au desfăşurat activitatea pe aproape 800 de kilometri de Dunăre au raportat capturi totale de circa 450 de tone, existând zone în care un pescar a capturat într-un an doar 13 kilograme de peşte, potrivit ANPA.
„Îmi aduc aminte că în 2006, când am oprit pescuitul la sturioni, se raportau capturile doar pentru două din cele şase specii pe care am învăţat că le avem, iar România exportase în anul anterior 50 de kilograme de caviar. Când i-am întrebat cu ce au exportat, mi-au spus că au folosit diplomatul. Acum, de ce lăsăm pescuitul la Dunăre deschis? Ca să se plimbe nişte oameni cu barca pe fluviu? Eu nu vreau să spun că se prinde şi nu se raportează”, a declarat Gheorghe Ştefan, conform Agerpres.
Gheorghe Ştefan este un specialist recunoscut în domeniul pisciculturii , ocupând mai multe funcţii importante în domeniu: preşedinte al Agenţiei de Pescuit şi Acvacultură, consilier în cadrul Ministerului Agriculturii, preşedinte al Patronatului Peştelui din România.
La rândul lui, unul dintre pescarii prezenţi la reuniunea organizată la Casa Unirea de la Tulcea, Dumitru Ninel, din judeţul Ialomiţa, a spus că pescuitul pe Dunăre nu este o afacere.
Citiți pe realitateadebraila.net