Ţesătura din in are o lungime de peste patru metri şi o lăţime de peste un metru şi este cunoscută sub numele de “Sfântul Giulgiu” sau “Icoana pictată cu sânge”.
Este o copie din puuţinele care există în spaţiul germanofon. o copie care ne aminteşte de giulgiul din torino şi în acelaşi timp de pânza cu care a fost înfăşurat isus atunci când a fost cobotât în mormânt. aceeaşi pânză pe care au găsit-o ucenicii în duminica învierii.", spune preot Cornel Cadar, purt de cuv Episcopia Catolica Iasi.
Chiar şi giulgiul original a creat dispute şi controverse între oamenii de ştiinţă şi preoţii catolici. Dacă primii susţin că este un fals executat excelent, înalţii prelaţi sunt convinşi că este pânza în care a fost învelit Iisus, după ce a fost răstignit pe cruce, iar imaginea trupului său a rămas imprimată în ţesătură.
În toată lumea există doar opt astfel de copii fidele, iar cea de la Iaşi a fost donată de către un diacon german. Giulgiul despre care se spune că este real este expus în Catedrala Sfîntul Ioan Botezătorul din Torino.