Petrecerea de final de promoție nu mai este pretextul acela al liceanului de a arăta cât de frumos s-a lăsat educat de părinți și de către profesori , în cei 4 ani de școală. Puțini mai sunt încercați astăzi de sentimentul acela cu gust dulceag de regret , la despărțirea de prieteni, de colegi, de profesori, străpuns de fiorul iute, pătrunzător, al aventurii care îi așteaptă, când fiecare va trebui să își ia viața în piept și să hotărască ce are de făcut de acum încolo …
După cum observăm , în ultimii ani, Banchetul elevilor de-a XII-a este doar o paradă de fițe, în care tinerii ”se sparg în figuri”, ca să folosim limbajul lor obișnuit, încheiat mai întotdeauna în mod lamentabil. El pare tot mai mult un exercițiu grotesc, al majorității celor participanți, de a dovedi că sunt ”cineva”, dar mai ales că părinții lor sunt potenți financiar. Lucrul acesta au încercat să-l afișeze joi seară, mulți dintre tinerii participanți la Banchetul Colegiului Ion Maiorescu, încă de la începutul petrecerii, coborând cu prețiozitate la locul evenimentului din mașini prea luxuoase pentru unul dintre cele mai sărace (din punct de vedere economic), orașe din România.
Mare parte din tinerele de 18-19 ani, arătau de parcă urmau să participe la o paradă a modei sau că ar aștepta să fie scăldate de flash-urile fotografilor pe ”covorul roșu…” Rochiile cu trene opulente în contrast total cu tinerețea absolventelor , alături de machiajul strident executat în unele cazuri chiar de către de make-up-urile unor televiziuni din Capitală (pe multe milioane de lei!), au conturat mai degrabă ideea unei nunți sau a unui botez , nicidecum atmosfera unui banchet al unor absolvenți de liceu. N-au lipsit de la această ”întâlnire”, bijuteriile scumpe, coafurile ”new-age” și nici bârfele de tot felul. La fel de mult a surprins faptul că, deși colegi, mare parte dintre absolvenți au părut că nu vor să se amestece unii cu ceilalți, sparți în bisericuțe, absolvenții fiind vizibil preocupați de look-ul lor decât de petrecere în sine. Din păcate cele mai gustate lucruri de la acest eveniment unic pentru fiecare dintre tineri, au fost țigările, alcoolul (adus de acasă) și manelele, care spun foarte multe despre profilul copiilor noștri cu foarte puțin înaintea marelui examen de maturitate: Bacalaureatul!
Mai multe pe jurnalgiurgiuvean.ro.