Potrivit autorităţilor locale din Comăneşti, au fost evacuate 60 de persoane din 21 de gospodării din cartierul Lăloaia, acestea cazându-se temporar la rude şi vecini. Deocamdată, autorităţile nu ştiu dacă se impune evacuarea şi a altor familii, urmând a se interveni în cazul în care situaţia o va impune.
"Alunecările de teren mai stagnaseră, dar după ploile de ieri (marţi - n.r.) acestea au fost reactivate. Noi intervenim în zonă şi preluăm din pământ, însă cantităţile de aluviuni transportate cu utilajele din zonă sunt foarte mici, comparativ cu masa mare de pământ care vine de pe munte", a declarat, miercuri, pentru News.ro, primarul oraşului Comăneşti, Viorel Miron.
În prezent, patul de alunecare de teren se află la o sută de metri de zona locuită, în condiţiile în care, în urmă cu două zile, se afla la aproximativ 300 de metri.
Autorităţile spun că este vorba de o masă de câteva milioane de metri cubi de pământ, patul de alunecare desfăşurându-se pe o lungime de peste doi kilometri şi o lăţime de până la 40 de metri. După evacuarea celor peste 30 de gospodării, în zona respectivă mai sunt expuse riscului alte aproximativ 70 de locuinţe.
Luni după-amiază, autorităţile locale din Comăneşti au dispus evacuarea, în regim de urgenţă, a 12 familii - peste 30 de persoane - din cartierul Lăloaia întrucât o alunecare de teren, activată de ploile abundente din ultima perioadă, le pune în pericol locuinţele.
Primarul Viorel Miron spunea atunci că pentru persoanele care nu au unde să se mute este pusă la dispoziţie Casa Mazdrak, reabilitată cu fonduri europene pentru situaţii de urgenţă şi având o capacitate de 70 de locuri, cu toate utilităţile. El mai spunea că alunerea de teren s-a format pe albia unui pârâu care desparte doi versanţi de munte, cu o înclinaţie de 45 de grade.