Iată rețeta pentru a prepara tortul Pavlova.
Pentru a prepara această prăjitură, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
1. Pentru bezea:
- 6 albușuri
- 300 g de zahăr
- o lingură cu amidon
- un praf de sare
- o lingură cu oțet
2. Pentru cremă:
- 250 g mascarpone (opțional) rece
- 200-400 ml smântână neîndulcită (minim 32% grăsime) rece
- 2 linguri cu vârf cu zahăr pudră
3. fructe proaspete (căpșune, zmeură, afine, coacăze, rodie, kiwi)
4. frunze de mentă (opțional).
Tort Pavlova - Mod de preparare
Într-un bol bateți albușurile spumă, adăugând zahărul în 3 etape, după ce albușul crește în volum.
Bezeaua trebuie bătută până când este lucioasă și vârfurile sunt ferme, iar zahărul este complet dizolvat, fapt ușor verificabil, dacă luați puțină bezea între degete și o frecați puțin.
Adăugați amidonul și oțetul și mai mixați 1-2 minute.
Transferați apoi bezeaua pe o hârtie de copt și dați-o la cuporul preîncălzit la 80° sau cea mai mică treaptă la cuptorul pe gaz. Nu deschideți ușa în prima oră de copt! Mai lăsați încă o oră la copt.
La final bezeaua trebuie să fie fermă la exterior și albă. Lăsați-o să se răcească în cuptor.
Pentru prepararea cremei, puneți într-un bol crema de mascarpone, frișca și zahărul. Mixați până când crema se îngroașă și devine fermă. Puneți la frigider pentru 3-4 ore ca să se mai întărească puțin.
Puteți să nu adăugați crema de mascarpone, obținând astfel o crema mult mai ușor digerabilă, potrivită chiar și pentru zilele caniculare de vară.
Torul Pavlova se asamblează cu cel mult 4 ore înainte de a fi servit, astfel: pe blatul de bezea se întinde crema, iar deasupra se pun fructe de sezon și, dacă vreți, și câteva frunze de mentă proaspătă.
De ce se numește Tort Pavlova
Sachse a susținut întreagă viață faptul că el a inventat deșertul, însă în 1973 a recunoscut că inspirația i-a venit de la o rețeta neozeelandeză deja existența, apărută în Women’s Mirror, pe 2 aprilie 1934.
De partea neozeelandeză, după cum afirmă Keith Mooney, biograful Annei Pavlova, se susține că deșertul a fost inventat în 1926 la Wellington de către un tânăr chef care s-a îndrăgostit nebunește de balerină.