Alegerile alimentare pe care le facem în fiecare zi au un impact foarte mare asupra modului în care ne simțim. De cele mai multe ori, poftele câștigă în detrimentul hranei sănătoase și echilibrate. Nu te îngrijora dacă acest lucru ți se întâmplă și ție! Este firesc să greșești și să nu reușești în unele zile să faci cele mai bune alegeri pentru corpul tău. Însă, cel mai important lucru este să fii perseverentă și să revii la planul tău alimentar sănătos.
Poftele culinare ne dau târcoale în fiecare zi și de cele mai multe ori se întâmplă să fie vorba numai despre alimente hipercalorice.
Ca să găsești un echilibru, să nu faci foamea într-o zi și să mănânci tot ce-ți trece prin cap a doua zi, trebuie să fii conștientă de alegerile alimentare pe care le faci și să te gândești ce aduc ele bun sau rău în corpul tău. Poate dacă vei cântări puțin alegerea făcută înainte de a mânca îți va fi mai ușor să conștientizezi care sunt alimentele bune și care sunt cele rele pentru organism și siluetă.
Înainte de a mânca un aliment gândește-te cu ce ajută el corpul. Îi face bine sau rău? Chiar dacă acest gând nu te va ajuta de cele mai multe ori să-ți controlezi poftele, vor exista și situații în care câștigi bătălia.
Dacă în mare majoritatea a timpului te asiguri că alegi hrană preparată sănătos și cu un conținut mare de nutrienți, atunci nu trebuie să îți faci mari griji de momentele de rătăcire pe care orice om le are. Dă-le frâu liber ocazional, răsfață-te și întoarce-te împăcată la planul de bază!
Legumele și verdețurile pot să fie armele tale în lupta cu kilogramele în plus. Acestea sunt sărace în calorii, le poți consuma în cantități mari și nu mai ai cum să simți senzația de foame.
Top 5 cele mai sărace alimente în calorii
5. Pepenele roșu
Este combinație ideală dintre apă și fibre, care conferă o senzație de sațietate cu foarte puține calorii. 100 grame de pepene roșu conțin 30 de calorii și furnizează o cantitate mare de vitamina C. Prin urmare, pepenele roșu se numără printre alimentele sărace în calorii și pe care le poți consuma toată vara fără să-ți faci griji.
4. Conopida
Este o legumă care conferă saţietate, însă cu foarte puţine calorii (100 de grame de conopidă conţin 25 de calorii) şi poate să fie o alegere perfectă pentru persoanele care doresc să scape de kilogramele în plus. Ea furnizează multă vitamină C şi K, fiind mai nutritivă atunci când este consumată în stare crudă sau fiartă puţin la abur.
3. Ţelina apio
Este un aliment hrănitor şi care conţine aproximativ 95% apa, astfel că poţi să o consumi în cantităţi mari în toate salatele pe care le faci. În plus, ţelina apio va furniza corpului 30% din necesarul zilnic de vitamina K, precum şi mult potasiu, sodiu şi fibre care ajută la digestie. 100 de grame de ţelină apio conţin aproximativ 16 calorii, astfel că poţi să o mănânci fără probleme.
2. Castraveţii
Pe lângă faptul că au un efect puternic de hidratare, castraveţii conţin foarte puţine calorii, astfel că îi poţi consuma la orice oră, de preferat cu coajă. 100 de grame de castraveţi conţin doar 16 calorii, însă conţin mult potasiu care este esenţial pentru corp.
1. Verdețurile
Salata verde, spanacul, pătrunjelul sau orice altă verdeață se numără printre opțiunile care nu trebuie să lipsească din meniul tău zilnic atunci când vrei să slăbești. Ele sunt cele mai bune surse de fibre dietetice, fiind sărace în calorii și furnizând o mulțime de nutrienți.
De exemplu, 100 de grame de salată verde conțin 15 calorii. Prin urmare, combinațiile pe care le poți face folosind diverse verdețuri crude sunt nenumărate. Asigură-te că ai zilnic la masă un castron cu o salată de crudități pe care poți să-l consumi înainte de masă sau alături de o sursă bună de proteine gătită într-un mod sănătos.
Sursa: eva.ro