O scurtă privire în calendar ne va arăta că deja ne apropiem de finalul primei luni de toamnă, ceea ce, pentru gospodine înseamnă un singur lucru: a sosit perioada din an în care se pregătesc murăturile, potrivit Click!
Pentru cei care nu prea au experiență la acest "capitol", există câteva trucuri care îi vor scoate din încurcătură!
Murături de toamnă, cu gust intens și unic - Rețetele internaționale care au făcut ocolul planetei - Top 3
În primul rând, trebuie să știm că nu orice tip de sare poate fi folosită la murături. Este, astfel, necesar să utilizăm sare grunjoasă, nu varianta fină, sau iodată!
Cât privește recipientele pe care le vom folosi, ele trebuie să fie sterilizate înainte.
Dacă utilizați borcane de sticlă, cel mai simplu este să le puneți în cuptor, iar pentru cele de plastic, ele trebuie spălate bine, cu apă fierbinte și bicarbonat.
Cum facem ca murăturile noastre să nu se înnegrească
Dacă puneți la murat varză, sau conopidă, este important să adăugați și câteva crenguțe de vișin, cât și o greutate, pentru a menține legumele voastre sub nivelul saramurii. În cazurile în care utilizați oțet, este cel mai indicat să utilizați varianta incoloră, pentru a nu schimba în vreun mod neplăcut culorile naturale ale murăturilor.
Beneficiile uimitoare ale murăturilor pentru sănătate. Sunt considerate adevărate medicamente naturale
De asemenea, în cazurile în care folosiți oțet, trebuie să adăugați și puțin zahăr, pentru ca murăturile să se mențină mai mult timp. Pe de altă parte, cele în saramură trebuie lăsate la temperatura camerei câteva zile, fără capac, pentru ca zeama să devină limpede. Iar dacă le puneți la butoi, trebuie să utilizați un furtun pentru a vântura lichidul, iar amestecul din interior să se poată amesteca.
Citește și Cum arunci varza murată și zeama, fără să-ți înnebunești vecinii cu mirosul