Planta de Aloe Vera conține peste 240 de substanțe active, printre care se numără 18 aminoacizi, vitamine, minerale (calciu, magneziu, fosfor, potasiu, zinc şi cupru), săruri minerale, fitosteroli – care au acțiune antiinflamatorie, bradikininaza – o enzimă care ajută la reducerea inflamării, un adevărat cocktail de hormoni vegetali care stimulează creșterea celulară şi cicatrizarea, precum şi mucopolizaharide care sunt responsabile de hidratarea celulară.
În ultimii 30 de ani, s-au întreprins în multe laboratoare medicale din lume studii serioase în privința plantei de Aloe Vera.
În anul 1989 o echipă de cercetători japonezi au publicat un amplu studiu, în care arată ca Aloe Vera conține cel puțin trei agenți antitumorali: emodina, manoza și lecitina.
Concluzia acestui studiu a fost că tratamentele care includ Aloe Vera pot ține sub control cancerul pulmonar, au efecte notabile în cazuri de leucemie și sarcom şi este de asemenea un aliat eficient în prevenirea tumorilor.
Compusul esențial din Aloe Vera este glucomannanul (o fibră solubilă), care are reale proprietăți antivirale, imunostimulatoare şi de refacere a măduvei osoase.
Studiul remarcabil efectuat în legătură cu efectele sale asupra sistemului imunitar, de către dr. J.C. Pitman, în 1992, arăta faptul că glucomannanul din Aloe are efect direct asupra sistemului imunitar stimulând macrofagele, care sunt niște leucocite speciale care înghit bacteriile şi reziduurile.
Sursa: doctorulzilei.ro