Au mai rămas doar două luni de zile până la sosirea sărbătorilor de iarnă și îți faci griji că nu vei încăpea în rochia de Revelion? Ei bine, atunci ai nimerit exact unde trebuie. Cori Grămescu, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați antrenori de pilates și nutriționiști de la noi din țară, îți dezvăluie cum slăbești rapid. Iată ce alimente topesc kilogramele în plus!
Cum să dai jos kilogramele în plus până la sărbători
Suntem deja în luna noiembrie și te gândești cu groază că nu vei încăpea în rochia favorită de Crăciun sau de Revelion? Și unde mai pui că în acea perioadă masa este plină cu tot felul de mâncăruri grase în calorii, dar extrem de gustoase.
Prin urmare, te-ai gândit să iei măsuri încă de pe acum și să încercă să dai jos câteva kilograme? Ei bine, Cori Grămescu vine în ajutorul tău. Specialista îți va dezvălui ce pași trebuie să urmezi pentru a ajunge la silueta dorită rapid.
O astfel de slăbire se operează cu o intervenție destul de solidă în stilul nostru de viață – mă refer aici la schimbări de meniu, creșterea numărului de ore de somn, a orelor de activitate fizică și antrenament sportiv și creșterea preocupării pentru managementul stresului.”, a explicat Cori Grămescu, într-un interviu.
Nu recomandă dietele drastice
Din dorința de a slăbi rapid, multe femei apelează la tot felul de diete drastice. Însă, Cori Grămescu nu le recomandă sub nicio formă, deoarece ele ne afectează sănătatea și starea de spirit.
Un plan corect pe termen lung este cel care ne ajută să și arătăm bine în proces și să ne și simțim bine, nu doar să pierdem kilograme pe cântar, pentru că vă garantez că nu stă nimeni cu cântarul în poșetă să se cântărească mereu.”, a spus nutriționistul.
Ce alimente sunt recomandate pentru slăbit
În final, Cori Grămescu a enumerat și câteva alimente pe care le putem consuma atunci când dorim să slăbim. De asemenea, experta a oferit și câteva sfaturi utile în procesul de topire al kilogramelor. ”Legume, carne slabă, pește, fructe, lactate slabe, dacă mâncăm lactate, leguminoase, cereale neprocesate, nuci crude, măsline sau avocado. Dacă mâncăm la fiecare masă în felul acesta, acordând atenție proteinelor și legumelor, e foarte ușor să atingem o greutate corporală sănătoasă și să avem un corp armonios și plin de energie.
Slăbim dacă atingem constant țintele de deficit caloric, nu prea contează cât de des mâncăm decât din perspectiva retenției comportamentelor sănătoase. Unii oameni se simt mai bine cu mai multe mese, alții din contră, pot mânca ușor două mese principale și un snack mic.
Nutriția e așa de complicată pentru că în realitate nu există o singură dietă, o singură schemă nutrițională pe care să o urmezi. Și ca să fie și mai complicat, în etape diferite ale procesului de slăbire avem nevoie de intervenții diferite.
Putem începe cu o schemă de 5-6 mese la început (mai ales dacă e vorba de o persoană obișnuită să ronțăie non-stop, ca să stabilizam apetitul și să creăm un prag pentru mărimea porțiilor) și după câteva luni să migram spre o structură de trei mese principale sau chiar două și o gustare.
Corpul uman fluctuează, nu putem spune că un număr de mese x e mai bun decât un număr de mese y. În general, pentru cei mai mulți oameni, 2-3 mese pe zi sunt ușor de gestionat. La nevoie, introducem 1-2 gustări în funcție de ritmul de viață și de obiectivele nutriționale.”, a conchis specialista.