Ciorbele și supele sunt unele dintre cele mai îndrăgite preparate, fiind adesea consumate la masa de prânz a românilor. Astfel, există o mulțime de rețete de ciorbe și de supe, care diferă în funcție de specificul zonei, al ingredientelor folosite și a preferințelor fiecăruia.
Indiferent de rețeta pe care gospodinele o folosesc pentru prepararea ciorbelor și supelor, există un ingredient care este nelipsit din orice preparat. Acesta este sarea, condimentul ce oferă gust și savoare mâncării.
Iată un truc extrem de eficient atunci când gătești ciorbe sau supe.
Cum poți să dregi mâncarea atunci când ai pus prea multă sare
Deși este un condiment nelipsit din fiecare preparat, sarea poate reprezenta și o adevărată problemă pentru gospodinele care nu au așa de multă experiență în bucătărie, sau poate chiar pentru cele care, din neatenție, pun o cantitate prea mare în mâncare, iar apoi aceasta devine imposibil de consumat.
În acest caz, este foarte important ca toată lumea să cunoască un truc ce ne ajută să dregem mâncarea atunci când am pus prea multă sare.
Este vorba de o banală bucățică de măr, pe care trebuie să o punem în supă sau ciorbă atunci când este mult prea sărată.
Mărul va fi adăugat în timp ce supa sau ciorba încă fierbe. Astfel, mărul va absorbi o parte din sare, astfel încât să salvați mâncarea și să nu fie nevoie să o aruncați.
Un alt truc care funcționează și este cunoscut de gospodine este adăugarea unui cartof în ciorbă. Acesta absoarbe sarea, iar rezultatul final va fi delicios.
Ce faci atunci când o ciorbă sau supă a ieșit nesărată - Cum adaugi sare în mâncare
Un alt aspect care adesea le pune în dificultate pe gospodinele fără experiență este momentul în care trebuie să adauge sarea în mâncare. Bineînțeles că acest lucru depinde foarte mult de preparatul pe care îl gătim, dar, de obicei, sarea se adaugă în mod treptat, astfel încât să ne asigurăm că folosim cantitatea potrivită.
În cazul ciorbelor și al supelor clare, bucătarii recomandă să nu se adauge sare de la început, pentru că aceasta tulbură apa în care fierbe carnea sau legumele. Atunci când trebuie să căliți legumele, adăugați sare încă de la început, pentru că aceasta ajută legumele să se înmoaie. Sarea trebuie adăugată și pe carne, înainte de a fi gătită, pentru că o ajută să se frăgezească.
Sursa: kfetele.ro