Familiile care dețin pisici sunt mai sănătoase, bolile sunt mai rare, atmosfera e mai senină, iar când apar mici semne că ceva este în neregulă cu organismul, afecţiunile se vindecă mai repede. Iar dacă încă nu deții acest drăgut animal, ar trebui să știi că ele pot vindeca anumite organe ale corpului. Totodată, și culoarea blănii are importanță.
Pisicile sunt excelenţi „cardiologi”
„Specializarea” acestor feline pare a fi sistemul cardiovascular. De aceea, pentru cei care au trecut printr-un infarct sau accident cerebral, sau suferă de hipertensiune, este recomandat să țină mai des o pisică în brațe. Acestea stabilizează tensiunea arterială şi la persoanele cu distonie neurovegetativă.
De asemenea, persoanele care au în casă o pisică au un risc mai scăzut de a face un infarct, potrivit unor observații făcute de cercetători americani, riscul scade cu 30-40%. Și asta nu este tot. Felinele previn chiar și atacurile de cord, diagnosticând întotdeauna corect starea de spirit şi de sănătate a stăpânului.
Îmbunătățește memoria
Îmbunătățirea memoriei este un alt efect uimitor al influenţei pisicilor asupra organismului. Potrivit medicilor, explicația ar fi că cea mai mare acumulare de puncte care activează memoria se află în centrul palmei, iar mângâierea pisicilor ajută la stimularea acestor centrii.
Printre alte motive se numără și reducerea mai rapidă a febrei în cazul persoanelor răcite sau gripate, deoarece ele calmează senzaţiile dureroase şi chiar întăresc oasele. Torsul ar fi sursa acţiunii terapeutice a micilor feline, potrivit uneia dintre ipoteze – frecvenţa acestuia fiind între 25 şi 50 Hz.
Și blana și culoarea acesteia are importanță
Felinele ce au blană scurtă tratează mai bine afecţiunile stomacului, ficatului şi rinichilor. Cele cu blăniță medie sunt buni cardiologi, iar cele cu blană lungă sunt excelenţi neurologi, reducând irascibilitatea și normalizând somnul, astfel ajutând în cazul depresiilor.
De asemenea, s-a demonstrat că și culoarea blănii are importanță, iar cele mai recomandate sunt pisicile negre, deoarece sunt capabile să absoarbă foarte multă energie negativă. Așa că, dacă îți dorești o curăţenie energetică a locuinţei cu multă aparatură electrică, indicat ar fi să aduci o pisică neagră la tine în cămin.
Totodată, acestea ajută la normalizarea circulaţiei, a metabolismului şi chiar la resorbţia hematoamelor interne, la calmarea stăpâniilor exagerat de impulsivi şi temperamentali.
Ar trebui să îți iei motan sau pisică?
Influenţa bioenergetică a unei pisici este cu mult mai puternică decât cea a unui motan, de aceea reprezentanţii familiei pisicilor se specializează în diverse afecţiuni. „Fetițele” vindecă mai bine afecţiunile sistemului nervos şi ale organelor interne.
În timp ce, la capitolele artroză, spondiloză și osteopatii sunt mai specialiști „băieții”. Iar dacă își dorești o anumită rasă, pisicile siameze au un rol important în profilaxia gripei, de aceea sunt de mare ajutor în tratarea răcelilor.
Sursă text: Click.ro