De fapt, mahmureala presupune o deshidratare combinată cu scăderea nivelului de vitamine și minerale din organism. Tocmai de aceea, tratamentul șoc presupune o doză de vitamine care să anuleze senzațiile de „cap greu” și oboseală din oase.
Primul remediu recomandat de specialiști este cafeaua care ajută la diminuarea durerilor de cap specifice acestei perioade din zi. Însă cafeaua este un diuretic puternic, așadar va continua să consume apă din organism. Pentru revenirea din mahmureală, ceașca de cafea trebuie să fie completată de cât mai multe pahare cu apă. O vorbă din bătrâni spune că pentru revenirea din beție se pune în ceașca de cafea scrum de lemn sau chiar de țigară. Se pare că revenirea este imediată.
O revenire rapidă se realizează dacă îți pui corpul în mișcare. Așadar, câteva exerciții fizice vor ajuta la eliminarea toxinelor din corp, indiferent câtă lene este în organism. După exerciții, asigură-te că mănânci ceva ușor și sănătos, niște verdețuri bogate în vitamina B, cum sunt spanacul, pătrunjelul, broccoli sau sfecla. Alăturat mesei de verdețuri trebuie să fie un pahar mare de citrice bogate în vitamina C. Aceasta contribuie la descompunerea mai rapidă a alcoolului din sânge. De altfel, o recomandare pentru a evita mahmureala este să bei lângă alcool și un pahar de suc de portocale sau grepfruit, cele mai bogate în vitamina C.
Revista Eva mai recomandă pentru refacerea în urma „dozajului” de alcool specific serii de Revelion și un coș de fructe proaspete, indiferent de soi. Se pare că zahărul natural din fructe asimilează alcoolul și ajută să îți revii. Bananele sunt bune pentru aciditatea din stomac, iar magneziul din ele relaxează vasele de sânge. De asemenea, cel mai vechi remediu este moarea de varză sau murăturile, care ajută să speli stomacul și să îl eliberezi de presiunea alcoolului.