Pasta de tomate se poate folosi pentru a adăuga aromă în tocănițe, sos pentru paste și chiar și în preparate mai sofisticate. Deoarece este mult mai concentrată decât sosul de roșii din conserva, majoritatea rețetelor necesită doar o lingură sau două din pastă, ceea ce duce inevitabil la risipă dacă cantitatea rămasă nu e depozitată corespunzător.
Cum să păstrezi pasta de tomate după ce ai desfăcut borcanul
Când rămâi cu un borcan de pastă de roșii desfăcut, este posibil să îți faci griji că restul se va strica. De fapt, în ciuda termenului de valabilitate lung, atunci când este nedeschisă, pasta se poate strica destul de repede după ce este expusă la aer.
Totuși, există câteva trucuri simple care o pot menține proaspătă mult mai mult timp. Dacă nu intenționezi să consumi cantitatea rămasă în câteva zile, poți congela restul. Cel mai simplu mod de a face acest lucru este să pui pasta de roșii într-o tavă pentru cuburi de gheață. Odată ce s-au întărit, poți pune cuburile într-o pungă de plastic resigilabilă și le poți păstra în congelator luni de zile.
Cum să îngheți și să dezgheți pasta de roșii
Înghețarea pastei de roșii într-o tavă pentru cuburi de gheață are avantajul porționării. Fiecare gaură din tavă conține de obicei aproximativ o lingură de pastă de tomate. Cu toate acestea, poți, de asemenea, să pui pasta într-o pungă de plastic.
Pur și simplu pune pasta de roșii în pungă, apăs-o ca să iasă aerul și sigileaz-o. Aapoi folosește degetul sau partea tocită a unui cuțit pentru a împărți pasta în părți egale. Ideea este să faci adâncituri în pungă. Apoi poți rupe cu ușurință o porțiune din pastă și să o utilizezi, în timp ce restul rămâne congelată.
Dezghețarea este la fel de ușoară ca și congelarea. Fie aduci pasta de tomate la temperatura camerei în frigider, peste noapte, fie pur și simplu o pui în mâncare ca atare. Ea se va dezgheța în timpul porcesului de gătire. Acest lucru funcționează bine la supe și tocane, care vor dizolva pasta de roșii într-o clipă.
Citește continuarea aici