Acest lucru se poate întâmpla atât în câmpul pe care sunt cultivate, în timp ce sunt culese sau în timp ce sunt transportate către piețe și magazine. Descoperă trucul simplu prin care poți curăța rapid ardeii grași, pentru a elimina toate bacteriile care pot rămâne prezente pe suprafața acestora.
Cum poți curăța mai ușor ardeiul gras
Ardeiul gras este o sursă bună de acid ascorbic, vitamine și minerale. De asemenea, consumul de ardei gras este asociat cu beneficii importante pentru sănătate datorită conținutului ridicat de antioxidanți al acestora. Ardeiul gras are proprietăți antiinflamatorii, anticancerigene și antifungice.
Culturile de ardei gras sunt foarte sensibile la atacurile dăunătorilor și bolilor, astfel încât este necesară folosirea pesticidelor de-a lungul mai multor faze de creștere. Potrivit Programului de analiză a reziduurilor de pesticide în alimente (PARA), reziduurile de pesticide detectate în ardeii grași au depășit nivelurile acceptabile în ultimii ani.
Clătește ardeii grași înainte de consum sub un jet de apă rece. Acordă atenție crăpăturilor din ardei, deoarece acestea sunt locuri ideale pentru ascunderea germenilor și bacteriilor. Specialiștii recomandă să speli ardeii grași folosind apă rece, deoarece clătirea unei legume reci cu apă caldă poate duce, de fapt, la pătrunderea bacteriilor în interiorul acesteia.
Clădirea ardeilor se face simplu și rapid. Fără să depui prea mult efort, poți evita să iei contact cu substanțele toxice cu care acesția pot fi contaminați. Iată cum poți curăța mai ușor ardeiul gras, în doar patru pași simpli:
- Pune ardeiul gras pe un tocător
- Crestează cu un cuțit partea superioară a ardeiului în jurul tulpinii
- Îndepărtează tulpina ardeiului gras
- Întoarce ardeiul cu capul în jos, astfel încât semințele rămase în interior să cadă și ține-l sub jetul de apă rece pentru două minute.
Evită să folosești produsele de spălare
Pentru majoritatea fructelor și legumelor, nu este nevoie decât de o clătire ușoară cu apă rece înainte de a fi mâncate. După curățare este recomandată uscarea fructelor și legumelor înainte de consum.
Acest lucru ajută la eliminarea completă a germenilor și bacteriilor care ar putea rămâne pe suprafața acestora. Poți folosi pur și simplu prosoape de hârtie sau o cârpă curată pentru a le usca după spălare.
Evită să folosești produse de spălare sau clor pentru a curăța fructele și legumele proaspete. Potrivit unui studio realizat de Universitatea din Maine s-a constatat că simpla spălare cu apă rece este eficientă.
Mai mult, cercetătorii au descoperit că această metodă simplă poate fi chiar mai eficientă în eliminarea bacteriilor decât folosirea produselor de curățare.
Citește continuarea aici