Folosește unt în sosul pentru paste
Marcella Hazan, autoare de cărți de bucate, folosește unt în cunoscuta sa rețetă de sos de roșii din cartea sa „Essentials of Italian Cooking”. Conform acesteia, pentru sosul de roșii incredibil de simplu, dar foarte aromat, ai nevoie de doar patru ingrediente:
- roșii din conservă
- unt
- 1/2 ceapă
- sare
Mod de preparare: Pui toate ingredientele într-o oală încăpătoare și o așezi pe foc mediu, fără capac. Amesteci ocazional. La final, scoți jumătățile de ceapă. Servești sosul cu pastele preferate.
Paste carbonara, după rețeta lui Florin Dumitrescu. Ingredientul secret care le transformă într-un deliciu
Toate acestea înseamnă că gustul sosului depinde de fiecare dintre ingrediente - în special de unt. Sosul de roșii este în mod natural sărac în grăsimi și, prin urmare, uneori devine prea gros și prea bogat în amidon atunci când este amestecat cu paste. Untul îl face cremos.
Cele mai bune sosuri pentru paste
După cum sunt sigur că ați observat, există atât de multe sosuri interesante pentru paste încât ați putea petrece o viață întreagă încercând să le gătiți pe toate. Cele mai multe tipuri de sos italian pentru paste se încadrează într-una din câteva categorii distincte. Există sosuri pe bază de roșii, cum ar fi sosul clasic pentru spaghete sau marinara; există sosuri mai grele, pe bază de smântână; există sosuri pe bază de vin; și există sosuri pe bază de ulei, cum ar fi pesto sau aglio e olio.
Bolognese este o rețetă clasică de sos italian pentru paste, care este cel mai des asociat cu paste lungi, cum ar fi tagliatelle, spaghete sau fettuccine. Originar din orașul italian Bologna, bolognese este un sos pentru spaghete pe bază de carne, care este în mod tradițional pe bază carne și roșii.
Motivul pentru care ar trebui să renunți complet la pastele făinoase. Ce efecte nocive au asupra corpului
Cum să prepari pastele Bolognese
Gătiți ceapa în ulei, la foc mediu, până când începe să se înmoaie, aproximativ 3-4 minute. Adăugați usturoiul, morcovul și țelina. Gătiți până se înmoaie, încă 5 minute. Adăugați carnea de vită și de porc. Se rumenesc până când nu mai rămâne roz. Scurgeți grăsimea. Adăugați vinul și fierbeți până la evaporare, aproximativ 7-9 minute. Adăugați laptele și fierbeți până la evaporare, aproximativ 6-7 minute. Se adaugă pasta de tomate, condimentele italiene, roșiile cu suc și frunza de dafin. Zdrobiți roșiile cu o lingură. Acoperiți și fierbeți la foc mic 30 de minute sau până când se îngroașă. Se condimentează cu sare și piper după gust.
Sursă text: Click.ro