Corpul uman produce aproximativ 100 W în momentele de repaus și până la 300-400 W în momentele de activitate fizică intensă.
În acest sens, oamenii de știință studiază cum ar putea corpul nostru să fie o sursă de energie pentru lucrurile din jurul nostru. Adică, imaginează-și cum ar fi să funcționezi ca o baterie umană. Ei bine, acest lucru ar fi posibil în cel mult trei ani, spun oamenii de știință.
Corpul uman va deveni bateria viitorului
Specialiștii spun că acest lucru va fi posibil cu ajutorul unui dispozitiv numit nanogenerator (TENG), care va capta energia cinetică din mișcările umane, precum și din alte surse precum vântul, valurile și vibrațiile mașinilor.
Ca să înțelegi mai bine, un TENG poate produce electricitate prin contactul dintre două sau mai multe materiale.
„Toți știm că dacă frecăm un balon de părul nostru, acesta se poate lipi de zid sau poate atrage bucăți mici de hârtie", a declarat Ishara Dharmasena, doctorand la Universitatea Surrey și unul dintre cercetătorii studiului. „TENG folosește încărcarea electrostatică pentru a transforma mișcările în energie electrică."
În aplicațiile reale, TENG-urile sunt conectate la o sursă de mișcare, iar acțiunea de frecare a straturilor duce la încărcarea electrostatică. Cercetătorii din Surrey sunt doar unii dintre oamenii de știință care lucrează la utilizarea corpului uman ca sursă de energie.
„Viitorul energiei globale va depinde de sursele regenerabile, iar TENG sunt cele care le permit să stocheze energia din mediul înconjurător", a mai declarat Ishara Dharmasena.